Dupla krémes paleo süti recept

Promóció

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Ági receptje:

Recept
Dupla krémes paleo süti
Hozzávalók
  • 30 g kókuszzsír (tésztához)
  • 6 tojásfehérje (tésztához)
  • 4 tojássárgája (tésztához)
  • 10 g NoCarb 1:7 édesítő (tésztához)
  • 240 g kókusztej (tésztához)
  • 1 kk. szódabikarbóna (tésztához)
  • 25 g kókuszreszelék (tésztához)
  • 35 g NoCarb rost sütőmix (tésztához)
  • 120 g alma (tésztához)
  • só (tésztához)
  • vanília kikapart belseje (tésztához)
  • 15 g útifűmaghéj (tésztához)
  • 0,5 dl kókusztej (krémhez)
  • 2 tojássárgája (krémhez)
  • só (krémhez)
  • vanília kikapart belseje (krémhez)
  • 50 g Nocarb daramix (krémhez)
  • fahéj (krémhez)
  • 10 g NoCarb 1:7 édesítő (krémhez)

Először a tésztát sütjük meg. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük az édesítő felével. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék édesítővel, sóval, olvasztott zsiradékkal, folyadékkal és végül mehet bele a szódabikarbóna, maghéj és liszt és a reszelék is. Ha ezeket jól összekevertük, mehet bele a felaprított alma, és végül óvatosan belekeverjük a tojáshabot is. Sütőpapíros tepsibe kb 170-180 fokon olyan 30 percig sütjük (tűpróba). Ha készen van félretesszük hűlni és közben megcsináljuk a krémeket.

Krém elkészítése: A tojássárgákat kis kókusztejjel egy kis tálban simára keverjük. A többi kókusztejet feltesszük melegedni a sóval, édesítővel. Ha már langyos, belekeverjük a tojássárgákat, picit melegedni hagyjuk, majd mehet bele a vanília, a NoCarb daramix és addig főzzük, amíg egy sűrű krémet nem kapunk. Fontos, hogy kislángon lassan főzzük, különben a tojás kicsapódik. Ha készen, és kihűlt a tészta és a krém is kicsit, akkor a vaníliás krém felét a sütire kenjük és megint kicsit hűlni, szilárdulni hagyjuk. A megmaradt krémbe belekeverjük a fahájat, annyit, hogy jó fahájas legyen. Ha már szépen elkeveredett és a vaníliás krém is megdermedt kicsit, akkor mehet rá a fahéjas is, szépen egyenletesen. A tetejére kókuszzsírból, édesítőből és keserű kakóporból csokit készítünk és rácsorgatjuk.

Olvasd el ezt is!
3 egzotikus mojito recept - képekkel