Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

7 felkavaró tény a Harry Potter-univerzumról, amit még a legnagyobb rajongók se tudtak eddig

Harry Potter
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 1-jén 180 fokos fordulatot vesz az élete: soha nem látott csoda történik velük

Hatalmas változásra számíthatnak ezek a jegyek!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 30.: az Ikrekre viszonylag nehéz feladat teljesítése vár, az Oroszlánok egyfajta kényszerhelyzetbe kerülnek

A csillagok a hónap utolsó napjára is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Liptai Claudia 17 éves lánya esküvői ruhában pózolt: Pankából gyönyörű nő lett

Gesztesi Panka Sára még csak júliusban tölti be a tizennyolcat, de máris profi modellkarrier előtt áll.

Olvasd el!

A B-vitamin hiányának tünetei: Hogyan lehet felismerni és kezelni?

Ismered a B-vitaminok rendkívül fontos szerepét a tested működésében, de azt tudtad, hogy a B-vitamin hiánya számos kellemetlen tünetet okozhat?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek a május az év legszerencsésebb hónapja lesz: valóra válik a legnagyobb álmuk!

A májusi eső aranyat ér! Valakinek pedig tényleg ezt hozhatja a tavaszi szezon legszebb és legcsodálatosabb hónapja.

Olvasd el!

Ellenségek találkozása: Sztárok, akik miatt botrányba fulladhat a 2024-es MET-gála

Az biztos, hogy a legnagyobb, leghíresebb események szervezőinek lehet a legnehezebb, hiszen köztudott, hogy a sztárok egymással való viszonya mindig kaotikus.

Facebook
Twitter
Pinterest
J. K. Rowling tényleg varázslatos világot teremtett meg, ahol minden apró részletnek órási jelentősége van, és még mindig akadnak olyan összefüggések és titok, amikre most jövünk rá.

Szinte még belegondolni is furcsa, de J. K. Rowling időközben világhírűvé vált regénysorozatának első része, a Harry Potter és a bölcsek köve című kötet évtizedekkel ezelőtt, 1997-ben jelent meg. (Ha hozzánk hasonlóan te is már az elsők között olvastad a könyvet, akkor most hagyjunk egy kis időt, hogy feldolgozd a sokkot, amit a gyors fejszámolás okozhatott.) Ám annak ellenére, hogy a „kis túlélő” már régóta nem ismeretlen szereplő számunkra, sőt, számtalanszor újraolvastuk mind a hét részt és maratonokat tartottunk a filmadaptációkból, a varázsvilág még ma is elbűvöl és ámulatba ejt minket azokkal a tényekkel és titkokkal, amiket már tényleg csak a hardcore rajongók ismernek. Ezek közül el is hoztunk neked párat!

És nem éltek boldogan, míg meg nem haltak...

Talán nem is sejtenéd, de akadt olyan, aki még a szigorú McGalagony professzor szívét is könnyedén megolvasztotta: méghozzá egy mugli, Dougal McGregor, akivel Minerva 18 éves korában találkozott. Sőt, igent is mondott a férfi lánykérésére, de később felbontotta azt, mert attól tartott, hogy ő is beleesik majd az édesanyja hibájába, aki éveken át rejtegette a férje elől boszorkány mivoltát. Minerva a varázsvilág törvényei szerint nem oszthatta meg vőlegényével azt sem, hogy pontosan miért szakított vele, és inkább Londonba menekült a szívfájdalom elől. Később oltár elé állt korábbi minisztériumi főnökével, Elphinstone Urquarttal, akivel a házassága három év után, a párja halálával ért véget.

Kupát a GRIFFENDÉLNEK!

Még valami, amit kevesen tudnak McGalagonyról: valójában kifejezetten profi kviddics-játékos volt, de amikor utolsó éves korában éppen a Mardekár ellen játszottak a Griffendéllel, megsérült, veszítettek, ráadásul még fel is kellett hagynia a sporttal. Ekkor elhatározta, hogy egyszer az életben elnyeri a kviddics-kupát a Griffendélnek a Mardekártól.

HŐS HÁZIMANÓ

A Harry Potter és a Titkok Kamrája című kötetben Lucius Malfoy megpróbálja halálos átokkal sújtani Harry Pottert, de Dobby megvédi őt a tragédiától: sokaknak viszont fel sem tűnt, hogy Draco apja épp a főszereplő életére tört (volna), mert a gyilkos átkot csak a Harry Potter és a Tűz Serlege című részben ismertük meg.

Harry Potter és a Félvér Herceg
forrás: RTL Sajtóklub
Harry Potter és a Félvér Herceg

a barát a legerősebb ellenfél?

A Harry Potter és a bölcsek kövében Dumbledore tíz ponttal jutalmazta Neville-t (azaz a Griffendélt) a történet végén, így abban az évben ők nyerték meg a Roxfort házai között: az olvasók pedig később rájöhettek arra is, hogy miért tartotta olyan bátornak Dumbledore a barátaival szemben fellépő Neville cselekedetét. Hiszen idővel megtudhattuk, milyen kapcsolatot is ápolt egymással a Roxfort híres igazgatója, és a sötét varázsló, Grindelwald, és megláthattuk, hogy még egy olyan erős varázslónak, mint Dumbledore is nehézséget okoz, ha a barátai ellen kell harcolnia.

egy kis mágustörténelem

Apropó sötét varázslatok: nem Voldemort volt az első sötét varázsló, aki Horcruxot hozott létre, hanem egy ókori görög mágus, aki a Herpo the Foul nevet viselte. Ja, és ő volt az első, aki baziliszkuszt tenyésztett. És ha már a görög mitológiánál tartunk: a múltban elátkoztak egy Cassandra nevű látnokot, hogy senki se higgyen a próféciáinak. Márpedig a Cassandra nevet viselte Sybill Trelawney dédnagyanyja is: és tudod, a Roxfort professzorát is sokan csalónak tartották, aki életében két igaz próféciát mondott csak…

A sötétség vége

Voldemort nagyúr 71 éves volt, amikor meghalt a roxforti csatában és a Sötét jegy végül sebhelyekké halványult a küzdelmet túlélő halálfalók karján. Perselus Pitont pedig ugyan hősnek tartották, amiért segített legyőzni a Sötét Nagyurat, ennek ellenére nem kerülhetett ki a portréja a Roxfort falára a többi igazgató mellé. A könyvek szerzője, Rowling viszont elárulta, hogy Harry fellépett volna ezellen, és Dumbledore képe mellé akasztotta volna Pitonét.

a titok a színekben rejlik?

A Harry Potter-kötetekben tényleg MINDEN apró részletnek jelentősége van, például a színeknek is: a piros a jót, míg a zöld a rosszat jelképezi. A Griffendél színe tehát nem véletlenül a vörös és arany, ellenben a Mardekáré (ahová több sötét varázsló is tartozott) az ezüst és zöld és az Avada Kedavra halálos átka is zöld szikrákat szór, továbbá ez a szín az egyetlen dolog, amire Harry emlékszik a szülei halálának éjszakájáról. Miközben Harry köntöse, a Roxfort Expressz színe, illetve Weasley család hajának színe a vörös.

vaN még pár meghökkentő infónk a harry potter-univerzumból!

Galéria / 9 kép

9 meghökkentő infó, amit a Grindelwald bűntettei hozzátett a Harry Potter-univerzumhoz

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Tudtad ezt róluk? Eredményes sportolók, akik sokkal sikeresebbek lettek színészként

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép

24 színész a Harry Potter-filmekből, akik már nincsenek közöttünk

Kereken húsz évig forgatták a filmeket, sajnos a szereplők közül sokan nem láthatták már a történet végét a vásznon.

Kép

5 cipő a tavaszi-nyári időszakra, ha az old money a stílusod

Ezek a darabok tökéletesen beleillenek az old money stílusba.

Kép

Magyarok meséltek: kész horror, mire voltak képesek ezek a szomszédok

Nem véletlen, hogy ilyenkor egy idő után sokan döntenek úgy, hogy új helyre költöznek a borzasztó szomszédok elől.

Kép

Ezt a szezonális zöldséget te sem fogyasztod eleget, pedig számtalan jótékony hatása van

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.