Elizabeth Taylor szó szerint mindenre képes volt kutyáiért

Elizabeth Taylor szó szerint mindenre képes volt kutyáiért
B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Elizabeth Taylor többszörös Oscar-díjas és Golden Globe díjas színésznő, díva, ikon . Ha meghalljuk a nevét, csodálatos szeme, Kleopátra, Richard Burton és talán mind a 9 házassága eszünkbe jut azonnal, de azt tudtátok, hogy rajongott az állatokért? Különösen a kutyákért.

„A legjobb hímnemű partnereim a filmekben többnyire lovak és kutyák voltak”

Elizabeth gyakorlatilag egész életében reflektorfényben volt, már gyermekszínészként 1944-ben debütált a National Velvet című filmben, ahol lovakkal forgattak. Gyermekként, a filmes világnak köszönhetően nagyon sok állattal került közeli kapcsolatba, majmokkal, lovakkal, csirkékkel, macskákkal és természetesen kutyákkal.

Kép
forrás: oldhollywoodfeeld/instagram

Taylornak a kutyái jelentettek állandóságot a csillogó, rohanó és gyakran kaotikus életében. Szaftos házasságai mindig jó témát szolgáltattak a paparazziknak, akik folyamatosan üldözték, szinte egyáltalán nem volt magánélete. Ebben a zűrzavarban talált vigaszt kutyái mellet, akikkel annyi időt töltött, amennyit csak tudott. Sok fajta kutyája volt, spániel, pincsi, máltai selyemkutya – talán erre emlékszünk a legtöbben.

Kép
forrás: newbeverly/instagram

Elizabeth elválaszthtatlan volt a kutyáitól. Amikor Richard Burton-nel Angliaba mentek filmet forgatni, teljesen megdöbbent a szigorú karantén szabályoktól. El sem tudta képzelni, hogy 6 hónapra elveszik tőle a kutyáját és bezárva tartják. Okos nő volt. Meg is találta a kiskaput. Kibérelt egy yachtot a Temze folyón (a híres Kalizmát) ahol egész végig tartózkodtak a kutyái. Így biztosította a hatóságokat arról, hogy kutyái nem lépnek angol földre. Nem kevesebb mint 20 000 dollárt költött csak azért, hogy kutyáit mellette maradhassanak. Ez ma kb. 138 000 dollárnak felel meg, kb. (kb. 38,5 millió forint!!)

Kép
forrás: jonners63/instagram

Elizabeth Taylor rengeteget jótékonykodott, hatalmas szerepet vállalt a korai HIV/AIDS kutatásokban de örök szerelmei az állatok maradtak, ma is ikonikus alakja az állatvédelemnek és mentésnek.

Kép
forrás: dameelizabethtaylor/instagram
Kép
forrás: cigarettesaaandcoffee/instagram
Napi horoszkóp február 17.: az Oroszlánok számára új kapcsolat van a láthatáron, a Szüzek ismeretlen dologban próbálhatják ki magukat

Hétvégére is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a mai horoszkópodat is!

Itt az ideje, hogy te készítsd el magadnak a zabtejet!

Sokan vannak, akik valamilyen ételintolerancia miatt fogyasztanak gabona- vagy egyéb magtejeket az állati eredetűek helyett. Sokan pedig azért, mert rendkívül finomak, és emellett persze egészségesek is. Egy baj van csak velük, hogy meglehetősen drágák. De tudtad, hogy ezeket simán előállíthatod akár otthon is, fillérekből?

Egy háziállat néha többet segít, mint egy terapeuta – el is mondjuk, miért!

Az állatok olyan jó hatással vannak a lelkedre, hogy szavakba önteni is nehéz!

7 vicces képregény, amivel biztosan azonosulni fogsz, ha van legalább egy expasid

Ezekkel az illusztrációkkal biztosan te is azonosulni fogsz!

Egy évtizedig iszonyatos fájdalmai voltak a fiatal nőnek szex közben – meglepő ok állt a háttérben

Hosszú idő és nagyon sok orvosi vizsgálat után derült fény a betegségére.

Napi horoszkóp február 16.: a Szüzek kitartanak a céljuk mellett, a Skorpiók végre kikapcsolódhatnak

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz ma is izgalmas üzeneteket olvashatsz, amelyek egyenesen a csillagoktól érkeznek!

A kereséshez kezdj el gépelni!