A modellek új kedvenc edzése: olcsó, bárhol végezhető, és nagyon hatásos!

Birta Brigi

Miközben naponta indul útnak egy újabb fitnesztrend, sokan a gyökerekhez térnek vissza. Ma már több menő edző is ugróköteles edzést tart vendégeinek, közte sok-sok modellnek is.

Minden izmodat használod ugrókötelezés közben, nem csak kicsiket, hanem a mélyizmokat is. És mivel a sebesség szabályozható, szuper kardió vagy intervall edzés is lehet egyben. Bár sokan arra panaszkodnak, hogy bénáznak, igenis megtaníthatod a testedet arra, hogy akár többféleképpen is tudj ugrálni. Lehet futópózban is, amikor nem párosan emeled a lábaidat, vagy úgy, hogy minden lendítésnél ugrasz egyet, de úgy is, hogy lendítésenként duplát.

forrás: Europress
Olvasd el ezt is!
Bennfentes bikini alak tippek – lendülj formába egy profi segítségével!

Az a legjobb benne, hogy minden alkatra és testformánál hasznos. Egyszerre égeted vele a zsírt, és építed az izmaidat. De nem kell attól félned, hogy túlságosan megnőnek, hiszen feszes, szálkás izomzatot eredményez.

Ha most szeretnél elkezdeni ugrókötelezni, ezekre figyelj oda:

  1. A legfontosabb, hogy megfelelő hosszúságú kötelet vásárolj. Akkor jó, ha középen rárrálsz, és ki tudod még nyújtani vele a kezed.
  2. Az elején arra is ügyelned kell, hogy puhább talajon végezd, nehogy megsérüljenek az ízületeid. A legjobb választás a fa.
  3. Először csak imitáld az ugrókötelezést, hajtsd a kezeddel a nem létező kötelet, és hozd vele szinkronba az ugrásokat. Így megszokod a mozdulatot.

Hajrá-hajrá!


Próbáld ki te is ezt a mozgásformát!

Olvasd el ezt is!
Így fogyj erőlködés nélkül