A krumpli nem ellenség! 3 mód, ahogy bátran eheted
Szegény burgonyát mindenki első számú közellenségként kezeli a konyhában, mintha ugyanolyan rossz lenne mondjunk, mint a fehér cukor. Pedig ez egyáltalán nincs így!
Oké-oké, az igaz, hogy tartalmaz szénhidrátot, de megannyi rostot, vasat, proteint, káliumot, C- és B6-vitamint, valamint magnéziumot is. Általában akkor lesz kalóriabomba, amikor bő olajban kisütjük, telenyomjuk vajjal, cukorbomba ketchupba mártogatjuk, és a többi...
De ezt a három ételt a diétád alatt is fogyaszthatod:
1. A hagyományos krumplipürét úgy készítsd el, hogy a fele krumpli, a fele karfiol legyen, az eredeti vajmennyiség egyötödét használd, tej helyett pedig jöhet görög joghurt!
2. A szokásos tepsis burgonyát egy kis kókuszzsírral megkent tepsibe tedd, és mustárral pingáld a tetejét, majd szórd meg paprikával, sóval, borssal. A lényeg, hogy ne hús mellé fogyaszd!
3. Ha imádod a csipszet, ne a bolti verziót fogyaszd, hanem készíts otthon egészségesebb verziót. A vékony szeletekre vágott krumplit kókuszzsíron süsd meg, és hozzá natúr joghurtból készíts mártogatóst!