5 ok, amiért jó a húsvét előtti böjt

Joy.hu

Testileg és lelkileg is kiegyensúlyozottabb leszel, ha okosan csinálod!

1. Javítja a cukoranyagcserédet

A böjt jótékonyan hat az inzulinválaszra, tehát arra a folyamatra, amivel a szervezeted a cukrot feldolgozza. Kutatások bizonyítják, hogy ha utána megeszel egy csokinyuszit, már nem emelkedik olyan gyorsan a vércukorszint.

2. Felkészít a megújulásra

Ha egy kicsit „szabadságra küldöd” az emésztőrendszeredet – vagy legalábbis lazábbra fogod a munkatempóját –, akkor hamarosan észreveszed majd, hogy több energiád marad mindenre, beleértve a lelki harmóniát elősegítő dolgokat is.

Olvasd el ezt is!
Természetes megoldások tavaszi fáradtság ellen

3. Finomodik az éhségérzeted

Állandóan éhes vagy? Egy kis böjtnek köszönhetően hamar megtanulsz különbséget tenni a valódi éhség és az unalomevésre való késztetés között. Ez annak tudható be, hogy hatására jobb lesz az éhséget és a jóllakottság érzetét szabályozó hormonok egyensúlya.

4. Erősödik az immunrendszered

Amikor szerényebben táplálkozol, szinte biztos, hogy kevesebb sejtkárosodást okozó szabadgyököt viszel be a szervezetedbe, tehát fontosabb teendőkre tud összpontosítani az immunrendszered.

5. Tisztul a bőröd

A bőrproblémák jelentős része a helytelen táplálkozásnak tudható be. Ha viszont csökkented az esetleg allergiát kiváltó ételek és italok mennyiségét, gyors javulást remélhetsz.


Te is szoktál böjtölni húsvét előtt? Már 1-2 nap is számít, ne feledd!

Olvasd el ezt is!
6 apró döntés, ami segít a fogyásban