Természetes megoldások tavaszi fáradtság ellen

Europress
Joy.hu

Nem „kötelező” belenyugodnod a hetekig tartó kimerültségbe!

1. Aludd ki magad!

Hiába tűnik nyilvánvalónak a dolog, hogy ha fáradt vagy, akkor aludj – a legtöbb embernél már eleve nem stimmel ez a pont. Hanyagold egy darabig az éjszakába nyúló netezést vagy éppen bulizást, amikor érzed a tested jelzéseit!

2. Gondold át a táplálkozásodat!

Még a legpompásabb autó motorja is elkezd „köhögni”, ha nem megfelelő üzemanyag kerül belé. A feldolgozott élelmiszerek, a cukros üdítők és a finomított szénhidrátok sajnos aligha töltenek fel valódi energiával.

3. Óvatosan a koffeinnel!

Napi egy-két kávé nem árthat, ha nincs semmilyen szív-érrendszeri panaszod. Ennél nagyobb mennyiség azonban negatívan hat például a kortizolszintedre, ami miatt állandóan stresszesnek érezheted magad. Ez pedig szó szerint meríti az akksidat.

4. Töltekezz fel fehérjével!

Ha proteinben gazdag étellel kezded a napot, az energiaszintedet egész napra megalapozhatod. Válassz zsírszegény tejtermékeket, tojást vagy akár halat! A növényi eredetű fehérjeforrások közül a hüvelyesek és a magvak a legjobbak.

5. Mozogj naponta!

Legszívesebben talán csak pihennél egész álló nap. De biztosan észrevetted már, hogy ezzel pont az ellenkező hatást érheted el, úgyhogy más lesz a megoldás. Keress olyan mozgásformát, amit örömmel végzel, és felpezsdíti a véredet!


Ugye, így már nem is olyan kilátástalan a helyzet?

Olvasd el ezt is!
Tippek a tavaszi lelki megújulásért