6 apró döntés, ami segít a fogyásban

Joy.hu

Nem kell hatalmas áldozatot hoznod, hogy leolvadjon pár kiló!

1. Éjszakai nassolás okosan

Ha folyton éjjeli falatozáson kapod magad, akkor inkább tedd egy kicsit későbbre a vacsorát, hogy ne legyél éhes, illetve időzíts estére lassan felszívódó fehérjét, például kazeint, amit a többek között a túróban találsz meg.

2. Nem kell annyi alkohol

Egy-egy ital még simán belefér, ha jólesik. De minél ritkábban nézel a pohár fenekére, annál kevesebb „üres kalóriát”, azaz hasznosíthatatlan cukrot viszel be a szervezetedbe – a többi káros hatás megspórolásáról nem is beszélve.

3. Rend a kamrában

Ha alapvetően rendet tartasz az élelmiszerek között, és tényleg olyasmikettárolszotthon, amik az egészségedet szolgálják, tulajdonképpen nincs miért aggódnod akkor sem, ha megéhezel.

Olvasd el ezt is!
5 apró változtatás, amitől diétás lesz a menüd

4. Naplóírás

Elég címszavakban rögzítened, hogy mit és mennyit eszel, illetve mennyit mozogsz. Ha emellett rögzíted a súlyodat is, egyértelmű tendenciákat fedezhetsz fel, amik később is hasznosak lesznek.

5. Kevesebb diétás üdítő

Kutatások bizonyítják, hogy aki több cukormentes üdítőt iszik, más forrásból hajlamos még több kalóriát magához venni, ráadásul a mesterséges édesítő befolyásolja a hormonok termelődését.

6. Avasd be a közelállókat!

A családod, a barátaid, sőt akár a kollégáid is nyugodtan tudjanak róla, hogy meg szeretnél szabadulni néhány kilótól. Ha ugyanis sorstársra lelsz egyikük személyében, máris adott a külső motiváció!


Ugye, nem is olyan bonyolult?

Olvasd el ezt is!
Így fogynak 30 másodperc alatt 10 kilót a fitneszguruval