Promóciók
3 ehető karácsonyi ajándék, aminek szinte bárki örülne
Forrás: Unsplash/Amber Maxwell Boydell
Napi horoszkóp május 2.: az Ikrek rátermettségüket bizonyíthatják, a Mérlegek bizalmával visszaél egy bizonyos személy
A hét második felében is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben
Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!
Az 5 legjobb fehérítő fogkrém a fogorvosok szerint
Azért jó ha tudod, hogy ezek a termékek nem helyettesíthetik a fogorvosok által végzett professzionális kezeléseket, de a felületi foltok kezelésében hatékonyan segíthetnek.
A szakértők felfedik: ezt teszi az agyaddal, ha TV-n alszol (el)
Sokan azt gondolják, nem számít, megy-e a háttérben a TV éjszaka vagy sem, de igenis óriási hatással van az agyunkra.
1. Tojáslikőr
Igazi selymes téli finomság, amivel bárkinek a kedvében járhatsz. Az alapreceptet készítheted semlegesebb ízű fehér rummal, de akár karakteresebb whisky-vel is, hogy a pasiknak is megjöjjön hozzá a kedve. Gyorsan elkészíthető, utána pedig 1-2 hétig simán eláll a hűtőben, bár addig garantáltan nem fog megmaradni. Az üvegpalackokat pedig kedved szerint dekorálhatod.
Hozzávalók
500 ml 3,5%-os tej
250 ml habtejszín (30%-os)
2 db vaníliarúd belseje és héja (vaníliaaromával helyettesíthető)
200g porcukor
5 db tojás
250 ml fehér rum, vodka, vagy whisky
Elkészítés
Az elkészítés két részből áll. Önts egy lábosba fél liter tejet, lehetőleg (minél zsírosabbat, mert ettől lesz igazán krémes a tojáslikőr állaga), aztán a habtejszínt és a porcukor felét. Kapard bele a vaníliarúd belsejét, a héját pedig dobd a lábosba, majd forrald össze az egészet.
Amíg felforr a tej, jöhet a második rész. Öt darab tojássárgáját és négy púpozott kanálnyi cukrot elektromos habverővel keverj jó habosra.
Most jön a neheze, ahol érdemes türelmesnek lenned, ugyanis itt lehet elrontani a tojáslikőrt. Várj egy kicsit, míg a tej langyos lesz, és nagyon lassan csurgasd hozzá a habosra kevert cukros tojássárgáját a tejhez. Ha túl meleg a tej, vagy túl gyorsan öntöd, kicsapódhat a tojássárgája, ám ha ezen a ponton túl vagy, már nincs más hátra csak az alkohol.
2. Fokhagyma konfit
Téli estéken kevés jobb dolog van, mint egy jó fokhagymás pirítós, amit fokhagyma konfittal csak még jobban fogsz imádni. Meg úgy egyébként, ezek a vajpuha, krémes fokhagyma gerezdek mindent feldobnak. Tehet húsok mellé, krumplihoz, vagy tésztaszószba, a lehetőségeknek csak a képzeleted szabhat határt. Ennél egyszerűbb ehető karácsonyi ajándék nincs, ráadásul sokat pepecselni sem kell vele, egy kisebb csatos üvegben pedig nagyon jól mutat. Ja, és a hűtőben pedig 3-4 hónapig is eláll.
Hozzávalók
3 egész fej fokhagyma
2 csésze extra szűz olívaolaj
Néhány szál friss kakukkfű
Elkészítés
Ennek a konfitnak a titka a jó minőségű fokhagyma és a jó minőségű olívaolaj. A megpucolt gerezdeket egy kisebb hőálló tálba tesszük, jól nyakon öntjük őket olajjal, majd 100°C-on 3-4 óra alatt puhára sütjük. Ha kihűlt, önts a konfitot kis üvegekbe, néhány szár kakukkfűvel pedig egy kis extra ízt adhatsz neki. És ennyi!
3. Kandírozott narancs
Egészséges nasi, amit még az elkészítés után csokiba is márthatsz, ha tovább szeretnéd fokozni az élvezeteket. Édesszájú szeretteid tuti értékelni fogják ezt a házi készítésű finomságot, ami kifejezetten üdítő lehet a bejglimámor közepette.
Hozzávalók
(1 adaghoz)
3 bio narancs
2 bögre cukor
1 bögre víz
Elkészítés
Mosd meg jó alaposan a narancsokat, majd vágd le a két végét, és vágd be a héjakat az egyik oldalon. Ha ezzel megvagy, próbáld úgy megpucolni őket, hogy a héj a legkevésbé sérüljön, aztán vágd fel őket egyenlő csíkokra. Ezután tedd lábasba a kis gerezdeket, majd hideg vízzel tedd fel őket főni. Ha felforrt a víz, öntsd le a narancsokról, majd ismét jöhet a hideg víz és a forralás, ezt a folyamatot ugyanis meg kell ismételni legalább 3-4 alkalommal, így veszíti el ugyanis a narancs a keserűségét.
Most jön a cukorszirup. A cukor és a víz mehet a lábosba, majd 8-9 percnyi állandó kevergetés mellett készíts szirupot belőlük. Fontos, hogy ne forrjon az egyveleg, inkább lassú tűzön álljon össze. Ha kész, mehetnek a szirupba a narancscsíkok, amiket nagyjából 45 percig főzz tovább a szirupban. A hőfok itt is fontos, hiszen nem akarjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Néha rá is keverhetsz egy kicsit, azonban ezzel sem kell túlzásba esni, ugyanis kikristályosodhat a cukor.
Ha a megvagy, akkor öntsd le a fölösleges szirupot a csíkokról, majd ízlés szerint belehempergetheted őket még porcukorba, vagy márthatod csokiba, vagy mindkettő. Végül hagyd őket legalább fél napig egy sütőpapíron kiszáradni, és ha kész, indulhat is a csomagolás!
Itt pedig még pár isteni ünnepi recept!
Hogy tetszett a cikk?
Promóciók
Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!
Promóciók
Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben
5 trendi lapos talpú cipő, amire a sztárok lecserélték a magas sarkút
Ezeket a cipőtrendeket kedvelik a sztárok a tavaszi-nyári időszakban.
8 sztárpasi, akivel Selena Gomez randizott az elmúlt 15 évben
Nem Justin Bieber volt az egyetlen, aki elrabolta a szívét!
Valami újat néznél? Ezek az elmúlt 2 év legjobb romantikus vígjátékai
Ha ezúttal valami újdonságra vágysz, nem a klasszikusokra, ezek a romantikus vígjátékok tökéletesek lesznek!
4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben
Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!
7 színésznő, akivel senki nem akar többé együtt dolgozni Hollywoodban
Sokan meglepődnének, hogy a világ legelismertebb és legnépszerűbb női közül hánnyal nem szeretnek együtt dolgozni a szakmabeliek.
7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!
Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.