Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Nem meditálok a pandémia óta - de megtanultam pár technikát, amik stabilan tartanak érzelmileg

meditálás, pihenés,
A nap cikke

Máris itt a nyár egyik legnagyobb trendje: a stílusos nők lecserélték a farmert erre a nadrágra

Bizony, ez még a farmer nadrágnál is nagyobbat fog szólni.

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 14.: az Ikreknek érdemes kevesebbet aggodalmaskodniuk, a Mérlegek számukra fontos projekten dolgoznak

A csillagok a mai napra is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy életre szóló lehetőség kínálkozik a közeljövőben: nagy változások jönnek!

A tavaszi szellő a meleg mellett igazi csodát is hozott az életünkbe, hiszen sokaknak végre most kezd igazán jó lenni a 2024-es év, többek között az anyagi biztonság, az álmok megvalósítása és a rengeteg pozitív energia miatt.

Olvasd el!

8 hollywoodi sztár, aki csak 40 felett coming outolt

Egy ember szexuális irányultsága vagy nemi identitása nem lehet szégyellnivaló.

Olvasd el!

5 szobanövény, ami kész vagyonokat ér és sokan nem is tudnak róla

Ezek a növények nemcsak szépek, de rendkívül értékesek is. Vajon a te otthonodban lapul belőlük? Ideje megnézni!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 15.: a Mérlegek mindennél jobban vágynak egy bizonyos dologra, a Skorpiókat valaki választás elé állítja

A hét közepén is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Facebook
Twitter
Pinterest
A pandémia a legkeményebbek számára is igazi próbatétel lelkileg, hiszen kicsit sem könnyű ebben a helyzetben érzelmileg a topon lenni - akkor sem, ha már felsejlik a fény az alagút végén.

Most őszintén: milyen volt a lelkiállapotod az elmúlt egy évben? Mennyiben más, mint mondjuk 2019-ben? Te is érzed a különbséget, ugye? Az eltelt egy évben a pandémia uralt gyakorlatilag mindent, és bár a kutatások szerint a Covid19 is hat a mentális egészségünkre, a bezártság, az instabilitás szintén nagyon kemény helyzetet teremt.

Hosszú évek óta a jóga és a meditáció jelentette számomra a megnyugvást, az elme lecsillapítását, ám tavaly tavasz óta minden megváltozott. Az agyam tudja, hogy ezek csodás technikák, mégis, annyira nehéz lenyugtatni a gondolataimat, és a megfelelő irányba terelni őket, hogy egy idő után fel is adtam a próbálkozást. Gyenge voltam? Biztosan. Hamar feladtam? Talán igen. De egyszerűen azt éreztem, képtelen vagyok lenyugodni, és arra fókuszálni, ami a meditáció legfőbb célja.

Ennek ellenére úgy érzem, bár ezeket a dolgokat egy időre - remélem nem sokra - elengedtem, más dolgokat viszont beépítettem az életembe, amik nagyon is kellettek és kellenek ahhoz, hogy a mindennapi munka, gyerekek, itthoni teendők és a megváltozott életünk mellett lelkileg stabil maradhassak. Nekem beváltak - próbáld ki te is a következőket, amik majd akkor is sokat segítenek, ha nem épp a vírus miatt zárkózol be, hanem csak egy kisebb hullámvölgybe értél.

Minden rendben lesz!

Naponta többször is megállok, pláne akkor, ha úgy érzem, már megint túlagyalom a dolgokat. Vagy amikor felbosszantom magam egy-egy híren. Vagy az az alatti kommenteken. Vagy amikor feleslegesen, már jó előre aggodalmaskodok dolgokon. Na ilyenkor benyomom a stop gombot, veszek egy jó, mély levegőt, ha kell, többször egymás után, és elképzelem, hogy kilélegzem a negatív érzéseket. Majd sokszor elmondom magamnak, hogy nyugi, minden rendben lesz! Ez a kis technika pofonegyszerű, ám nagyon sokat segít abban, hogy ne lovalljam bele magam feleslegesen a butaságokba.

Vigasztaló tevékenységek

Régebben szabályosan lelkiismeret furdalásom volt, ha este leültem 30 percre tévézni, és nem a másnapi ebédet kezdtem összerakni, vagy a gyerekek holmijait elpakolni. Ám ennek egy ideje vége: ahogy rajtam kívül sokmillióan, én is sorozatnéző lettem az elmúlt egy évben. Persze túlzásba nem esek, hiszen este 10-re általában kidőlök, de próbálok napi 1 órát szánni ilyen "agyzsibbasztó" tevékenységre is. De ha ez neked egy romantikus lányregény vagy a balkonnövényekről szóló magazin, akkor olvasgass, de csakis olyat, amilyet tényleg szeretnél - nem feltétlenül olyat, ami hasznos. Csinálj valami olyasmit, ami kikapcsol, de igazán.

tv, sorozat,
forrás: unsplash/ JESHOOTS.COM

Edzeni, edzeni, edzeni

Mindegy, mik a lehetőségek, a sportolás endorfint termel, és bizony sokkal boldogabb leszel tőle. Ez bizonyított tény. Én a pandémia elején szinte őrült módon vágtam bele az otthoni edzésbe és a futásba, persze úgy, hogy előtte is sokat edzettem. De ezúttal különösen nagy szükségem volt rá. Az egyik legjobb ötlet tényleg az, hogy ha esik, ha fúj, beiktatod a napi sétát, vagy a heti néhány edzést, futást, valamit, ami átmozgat, felpörget, amivel kiizzadod a feszkót, no és persze ami segít a karanténkilók ledolgozásában...

Lélegezz!

Ha eddig ez távol állt tőled, most ideje megismerkedni különféle légzéstechnikákkal. Jógás koromban ezt mondani sem kellett, jött automatikusan, hiszen a jóga egyik alapja a légzés. Számtalan különféle légzéstechnika létezik, amik bizony elképesztő módon képesek ellazítani. Érdemes a neten keresgélned - rengeteg pránájáma, vagyis légzőgyakorlat közül válogathatsz - mutatunk is pár egyszerűbbet.

Hajrá!

Ha pedig olvasnál még a témában:

Galéria / 4 kép

Csillagjegyek, amelyeket jobban megviseli lelkileg a koronavírus

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép

4 csillagjegy, aki még májusban találkozik élete szerelmével: romantikus csodák várhatóak!

A május nemcsak aranyesőt, pénz és jókedvet hoz magával, hanem vad, szenvedélyes energiákat is…

Kép

III. Károly király új portréja megosztotta az embereket: sokan ledöbbentek a kép láttán

A különleges festményt imádja az uralkodó és felesége, de az emberek véleménye megoszlik a végeredmény láttán.

Kép

8 dolog, ami minden férfinak eszébe jut, miközben misszionárius pózban csináljátok

Az egyik legrégebbi, igazi klasszikus póznak számító misszionárius sok pár kedvence, hiszen érzelmes, könnyű, biztonságos, és mindenki tudja, mire számíthat.

Kép

5 szobanövény, ami kész vagyonokat ér és sokan nem is tudnak róla

Ezek a növények nemcsak szépek, de rendkívül értékesek is. Vajon a te otthonodban lapul belőlük? Ideje megnézni!