Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Szilveszter Máltán! Kétórányi repüléssel irány a tavasz

Szilveszter Máltán! Kétórányi repüléssel irány a tavasz
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.

Facebook
Twitter
Pinterest
Az utóbbi időben Máltán a szilveszter az izgalmas tűzijátékok és a nyüzsgő utcai bulik szinonimájává vált, amelyek sok országtól eltérően továbbra is ingyenesek.

Ezek a népszerű események valójában egészen újkeletűek Málta életében, hiszen csupán az elmúlt néhány évben – persze még a Covid előtt – váltak szokásossá. Az alábbiakban egy kis ízelítő, hogy miért Máltán búcsúztassuk az óévet. Ha kedvet kaptál hozzá, válogass a Málta specialista irodák szilveszteri ajánlataiból.

Korábban, a szigeteken az újévet sokkal egyszerűbben, elsődlegesen családi körben köszöntötték és az ünnep központi eleme az étkezés volt. A változás persze nem jelenti azt, hogy az ételek vagy a családok szerepe megszűnt volna – továbbra is jelentőséggel bírnak, az éttermek legtöbbje többgenerációs családokkal telik meg ilyenkor is. A lehetőségek és programok tárháza nagy mértékben kibővült Máltán, a minden pénztárcához és igényhez találunk megfelelő kínálatot, kezdve a vallettai tűzijátéktól, ahol olyan hagyományos máltai szokásokkal és csemegékkel is megismerkedhet, mint az Imbuljuta tal-Qastan, azaz a forró gesztenyeleves, egészen az 5-csillagos szállodák által szervezett elegáns gálavacsorákig.

Kép

Kényeztessük magunkat egy tradicionális máltai szilveszteri vacsorával

Nincs ünnep finom ételek nélkül. Szerencsére a máltai karácsonyi és szilveszteri fogások –észak afrikai, szicíliai és angol behatással – egyre egészségesebbek. Az újévi asztalról biztosan nem hiányozhat a brodu tat-tiġieġa (tyúkhúsleves), az imqarrun il-forn (sült makaróni) és a tiġieġa bil-patata il-forn (sült csirke és krumpli). Desszertnek pedig ott van az ünnepi mézgyűrű – qagħaq tal-għasel – és természetesen egy csésze erős kávé. Kész is!

Nézzük meg a tűzijátékot Vallettában

Figyelembe véve, hogy a pirotechnika története Máltán egészen a Szent János Lovagrend idejéig nyúlik vissza, nem meglepő, hogy a tűzijáték az év végi ünnepségeknek is központi eleme, mely hatalmas tömegeket vonzva a város számos pontjára. A Szent György tér és a Valletta Waterfront népszerű találkozóhelyek és remek lehetőség a híres máltai partiszellem megismerésére, mivel a helyiek, az itt élő külföldiek és a turisták is itt gyűlnek össze az évvégi nagy visszaszámlálásra. Általában ingyenes koncert is kíséri az eseményeket – legutóbb jazz- és fúvószenekarok álltak össze DJ-kkel, ami igazán színes látványt és programot eredményezett.

Irány a florianai utcabál!

Floriana erődvárosában, közvetlenül Valletta előterében, annyira jó újévi ünnepségeket tartanak, hogy a város teljesen megtelik erre az időszakra. Így már érthető, hogy miért zárják le évről évre a St Anne's-t, Málta egyik legforgalmasabb utcáját, és alakul át egy masszív, nyüzsgő utcai partivá. Javasoljuk, hogy relatív korán menjen oda és szívja magába a hangulatot, majd sétáljon át Málta legnagyobb terére, a Granaries-re a koncertre.

Kép

Tegyük félre a pezsgős poharat és igyunk helyette egy csésze Imbuljuta Tal-Qastan-t

Egy másik hagyományos ünnepi finomság az Imbuljuta, egy lélekmelegítő főzet, amelyet hagyományosan szilveszterkor fogyasztanak Máltán. Az ital – lényegében luxus forrócsokoládénak is felfogható – szárított gesztenyéből, kakaóból, mandarin héjából, szegfűszegből és cukorból készül, igazi karácsonyi íz- és illatkavalkád. Ez is csak arra szolgál, hogy erőt adjon az előttünk álló estéhez, mivel az általában enyhe nappali hőmérséklet estére azért már hűvösre fordul.

Átbulizzuk magunkat az új évbe St Juliansben és Paceville-ben.

Ha már véget ért a tűzijáték, lecsengtek az utcai bulik, az emberek pedig hazavonulnak, hogy aludjanak, akkor elérkezett az igazán elhivatottak ideje – végtére is ez szilveszter. Ha szeretne beletáncolni az új évbe, a legjobb hely St Julians, ahol a sziget éjszakai klubjai és bárjai koncentrálódnak. A kitartó parti kedvelők egyetértenek abban, hogy ilyenkor Pacevilleben - St. Julians bárokban, klubokban és diszkókban bővelkedő negyedében – kell folytatni az ünneplést, de azért erre érdemes előre készülni, mert ezekbe a klubokba csak belépőjeggyel lehet bejutni, amik ilyenkor sok esetben már előre elfogynak.

Elevenítsünk fel néhány elveszett hagyományt Újév napján. . . vagy mégsem

Sajnos számos máltai hagyomány elveszett, kikopott az idők során. Egykor Máltán szokás volt pénzt ajándékozni kisgyermekeknek újév napján. Ezt I-Istrinának hívták, és nagyrészt megszűnt, köszönhetően a brit időben népszerűvé vált karácsony napi ajándékozásnak. Hasonlóképpen, a babonás emberek gyakran fehér meszet szórtak a küszöbükre, ami a tisztaságot és az új kezdetet jelképezte. Manapság azonban furcsán néznének, mivel ez a babona a 1930-as években kihalt.

Kép

Jelen egészségügyi helyzetben bizonyos korlátozásokra (kötelező maszk viselés, létszámkorlátozás zárt téren zajló eseményeken, előzetes regisztráció, belépés csak oltottaknak stb.) számítani kell idén szilveszterkor Máltán is. Az országba beutazni (karantén nélkül) jelenleg csak az EU által elismert vakcinával teljesen beoltottaknak és már azoknak a WHO által elismert vakcinával (pl. Sinopharm) beoltottaknak lehet, akik 3. ismétlő oltásként egy EU által elismert oltást is kaptak legalább 14 nappal Máltára érkezés előtt. Naprakész beutazási információkért kattints!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!

Kép

5 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Bridgerton új évadáról

Ideje pezsgőt bontani, hiszen május 16-tól végre streamelhető A Bridgerton család harmadik évadjának első négy része a Netflixen, amiben Colin és Penelope szerelméé a főszerep!

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!

Kép

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!