Segítség, vedlik! Hogyan ne fulladj bele a kutyaszőrbe.

Segítség, vedlik! Hogyan ne fulladj bele a kutyaszőrbe.
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Szinte minden kutyafajtát érint a tavaszi vedlési időszak, ami lakásban tartott kutyáknál, akár egész évben tarthat. Legyen az rövid-, vagy hosszú szőr, vastag vagy vékony, egyenes vagy hullámos, bizony minden kutya vedlik és ilyenkor muszáj valamit tennünk, hogy ne fulladjunk bele a kutyaszőrbe. Rendszeres otthoni ápolással látványosan csökkentheted a szőrmennyiséget a lakásban.

Rengeteg kutyafésű és kefe van már a boltokban, ezek sokat tudnak segíteni a vedlési időszak átvészelésében és a mindennapi szőrápolásban. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mivel esel neki a szőrpamacsnak! A legfontosabb azt tisztázni, hogy milyen szőrtípusú a kutyánk és milyen ápolást igényel.

Bondor Ivett kutyakozmetikus segítségével összeszedtük az alapvető tudnivalókat és eszközöket.

Rövid szőrű kutyák

Például vizsla, boxer, dalmata vagy francia bulldog. Ezek a fajták szinte egész évben egyforma intezitással hullajtják a szőrüket. Az ilyen rövidszőrű fajtákhoz egy erre kialakított aljszőr kiszedőt érdemes választani és heti rendszerességgel átfésűlni a kutyust.

Aljszőr kiszedő rövid szőrű kutyáknak
Aljszőr kiszedő rövid szőrű kutyáknak

Hosszú szőrű, nagy termetű kutyák

Egy hoszabb szőrű kutyánál (golden retriever, német juhászkutya, szibériai husky, szetterek) nagyon fontos, hogy havi rendszerességgel át legyen kefélve, így sokkal több szőrtől mentesítjük környezetünket. Ehhe egy jó, strapabíró kefét használj.

Bontó kefe hosszúszőrű kutyáknak
Bontó kefe hosszúszőrű kutyáknak

Hosszú szőrű, kis termetű kutyusok

Egy yorkshire terrier, bichon, spániel, uszkár vagy máltai kutyánál a napi szintű fésülés elengedhetetlen. Az ő esetükben a szőr nem a lakásban landol, hanem összecsomosódik és megragad a kutya bundájában. Kis méretű kefével tudod a legjobban kifésülni a szőrt. Ezeknél a fajtáknál a fésülés mellett nem elhanyagolható a rendszeres, 4-8 hetente történő fürdetés sem.

Ha mégis becsomósdik a kutyus szőre, akkor először egy bontó kefével kell kifésülni a nagy felületeket, majd egy váltott fogú fésűvel a kisebb csomóktól is megszabadalunk.

Váltott fogú fésű, a kisebb csomók kifésüléséhez
Váltott fogú fésű, a kisebb csomók kifésüléséhez

Ne felejtsd el, az otthoni szőrápolás nem helyettesíti a kutyakozmetikát. A nyírást (ollóval és géppel), trimmelést érdemes szakemberre bízni, ne állj neki otthon.

Köszönjük a Groom Dog kutyakozmetika (Groom Dog kutyakozmetika) és Bondor Ivett (Bondor Ivett)kutyakozmetikus segítségét és tanácsait!

Tudtad, hogy már Audrey Hepburn is imádta? Leggings-töri a kezdetektől napjainkig

Nem is gondolnád, hogy ennek a ruhadarabnak a története milyen régre is nyúlik vissza.

Kínos pillanatok! 5 nő osztja meg, hogyan tette tönkre a szexet a kutyájuk

A kutyusokat imádjuk, de néha tényleg túlságosan közel merészkednek hozzánk.

Ha erre az 4 kérdésre IGEN a válaszod, el kellene menned a pasiddal párkapcsolati tanácsadásra

Ne aggódj, minden párkapcsolatban vannak harcok és viták. És nem biztos, hogy ti ketten mindent meg is tudtok oldani.

Hulk, a világ legnagyobb pitbullja

Elképesztő látványt nyújt Hulk, a 78 kg-os pitbull, aki fajtájának jelenleg ismert legnagyobb példánya. Tenyésztője egyben gazdája is, rettentően büszke kutyájára, akinek csodájára jár a világ.

Ezeket SOHA ne tedd be a mosogatógépbe!

Kizárólag kézi mosogatást ajánlunk ezeknél a konyhai eszközöknél, ha szeretnéd megóvni őket és sokáig élvezni a háztartásban!

Napi horoszkóp augusztus 22.: a Nyilasok új kihívást találnak, a Halaknak ideje a régi ajtót bezárniuk és egy újat kinyitniuk

Ma is érdemes megnézned a horoszkópodat, hisz a csillagok állásából sok minden kiderülhet!

A kereséshez kezdj el gépelni!