Elizabeth Taylor szó szerint mindenre képes volt kutyáiért

Elizabeth Taylor szó szerint mindenre képes volt kutyáiért
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Elizabeth Taylor többszörös Oscar-díjas és Golden Globe díjas színésznő, díva, ikon . Ha meghalljuk a nevét, csodálatos szeme, Kleopátra, Richard Burton és talán mind a 9 házassága eszünkbe jut azonnal, de azt tudtátok, hogy rajongott az állatokért? Különösen a kutyákért.

„A legjobb hímnemű partnereim a filmekben többnyire lovak és kutyák voltak”

Elizabeth gyakorlatilag egész életében reflektorfényben volt, már gyermekszínészként 1944-ben debütált a National Velvet című filmben, ahol lovakkal forgattak. Gyermekként, a filmes világnak köszönhetően nagyon sok állattal került közeli kapcsolatba, majmokkal, lovakkal, csirkékkel, macskákkal és természetesen kutyákkal.

Kép
forrás: oldhollywoodfeeld/instagram

Taylornak a kutyái jelentettek állandóságot a csillogó, rohanó és gyakran kaotikus életében. Szaftos házasságai mindig jó témát szolgáltattak a paparazziknak, akik folyamatosan üldözték, szinte egyáltalán nem volt magánélete. Ebben a zűrzavarban talált vigaszt kutyái mellet, akikkel annyi időt töltött, amennyit csak tudott. Sok fajta kutyája volt, spániel, pincsi, máltai selyemkutya – talán erre emlékszünk a legtöbben.

Kép
forrás: newbeverly/instagram

Elizabeth elválaszthtatlan volt a kutyáitól. Amikor Richard Burton-nel Angliaba mentek filmet forgatni, teljesen megdöbbent a szigorú karantén szabályoktól. El sem tudta képzelni, hogy 6 hónapra elveszik tőle a kutyáját és bezárva tartják. Okos nő volt. Meg is találta a kiskaput. Kibérelt egy yachtot a Temze folyón (a híres Kalizmát) ahol egész végig tartózkodtak a kutyái. Így biztosította a hatóságokat arról, hogy kutyái nem lépnek angol földre. Nem kevesebb mint 20 000 dollárt költött csak azért, hogy kutyáit mellette maradhassanak. Ez ma kb. 138 000 dollárnak felel meg, kb. (kb. 38,5 millió forint!!)

Kép
forrás: jonners63/instagram

Elizabeth Taylor rengeteget jótékonykodott, hatalmas szerepet vállalt a korai HIV/AIDS kutatásokban de örök szerelmei az állatok maradtak, ma is ikonikus alakja az állatvédelemnek és mentésnek.

Kép
forrás: dameelizabethtaylor/instagram
Kép
forrás: cigarettesaaandcoffee/instagram
Egy falat Itália: kedvenc olasz helyeink a pesti belvárosban

Ha ti is odavagytok az olasz konyháért, akkor ez az ajánló most nektek szól!

Milyen fess 4 éves! György herceg szülinapi portréjától nem lehet nem elolvadni

És a tőle nem megszokott módon, grimasz nélkül látható!

9 életlecke, amiről sokan azt kívánják, bárcsak megtanulhatták volna korábban

Ezekre mondjuk, hogy bárcsak tudtuk volna már korábban is.

A kereséshez kezdj el gépelni!