Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Jászai Mari, a könyvek igazi szerelmese

Jászai Mari, a könyvek igazi szerelmese

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Tudtad, hogy Jászai Marit a legmélyebb szerelem nem a férfiakhoz, hanem a könyvekhez fűzte?

„Shoppingolni” már a régi korok nagyjai is imádtak. Az év utolsó JOY-napjaihoz közeledve Budai Lotti írónő, a divat történetének kutatója segítségével bemutatjuk, hogyan vásároltak a történelem és a kultúra hazai nagyjai. Tudtad, hogy Sissi a saját hajának rabjaként élte az életét, magyar volt az első híresség, aki saját kozmetikumokat dobott a piacra, Karády Katalin kalapjaiból pedig még Nancy Reagen is vásárolt? Kövesd kilenc részes ismeretterjesztő mini-sorozatunkat, amikor pedig véget ér, már indul is a JOY-napok XMAS kiadása.

Jászai Mari, korának legtehetségesebb tragikája a színpadon kívül visszahúzódó, félénk természet volt. Emellett hiába forgott közszájon mozgalmas szerelmi élete, azt kevesen tudták róla, hogy a fiatal korában átélt fájdalmak és traumák miatt nehezen teremtett mély, bizalmi kapcsolatot az emberekkel. A magánytól saját bevallása szerint könyvei óvták meg: „Mintha megéreztem volna: mi lesz nekem életem végéig a könyv! Egyetlen igaz szerelmem. Családom. Életem gyönyörű betöltője, amely mindig pótolta nekem az embereket.” – írta emlékirataiban. Könyvek iránti szeretetét jól érzékelteti az eset, amikor gyermekkorában mindenescselédként szolgálva rábukkant Petőfi János vitézének egy példányára. „Elbújtam a zongora alá a könyvvel s mire megtaláltak, elolvastam az utolsó betűig. Lelkendezve kérdeztem úrnőmtől: „Enyém lehet ez a könyv, ha tíz esztendeig szolgálok érte?“ Azt hittem, hogy csak egy van minden ilyen könyvből.” Mikor fiatal színésznőként férjhez ment, választása azért esett Kassai Vidor komikusra, mert a férfinak szép könyvtára volt. Kapcsolatuk egyébként nem szerelmen, hanem kölcsönös megállapodáson alapult, Jászai az őt zaklató férfiak elől kénytelen volt ugyanis a házasság „védelmébe” menekülni. Férje azonban szintén sok fájdalmat okozott a színésznőnek. Két év után elváltak, de későbbi udvarlói ugyanúgy tisztában voltak vele, hogy Jászai Mari szívéhez a könyveken át vezet az út - számára a legszebb ajándékot nem az ékszer vagy a virág, hanem a könyv jelentette.

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

5 apró változtatás, aminek hála jobban indul a napom

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Nem kell óriási változtatásokat eszközölni. Megbilleni nem fog ezek miatt az életed, pont ellenkezőleg: minden a helyére kerül. Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.

Kép

Tudtad? A The Last of Us csillagának öccse közel 3 éve nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép

Megtaláltuk az új kedvencedet: eláruljuk, melyik az a hatóanyag, ami még a C-vitaminnál is népszerűbb lesz idén

Azok, akik valóban képben akarnak lenni a legújabb és leghasznosabb arcápolási trendekkel, azok mindenképpen elolvassák ezt a cikket!

Kép

Lábfétis: egyre többet hallunk róla, de mit jelent pontosan?

Eláruljuk, miért a lábfétis a leggyakoribb fétis a világon.

Kép

Csak egy hete használom, mégis őrületes az eredmény: Próbáld ki ezt a receptet a puffadás ellen!

Ha még nem találtad meg a neked való receptet a puffadásra, itt egy újabb variáció.

Kép

A monogámián túl! 5 híres ember, aki felvállalta poliamor vagy nyitott kapcsolatát

Ugyan a non-monogámiáról máig nagyon kevesen beszélnek nyíltan, valójában egyre növekszik azoknak a tábora, akiket éppen a többszerelműség vagy a nyitott kapcsolat tesz boldoggá.