Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
Böngéssz a JOY Beauty channel videói között!
Legyantázta 3 éves kislánya szemöldökét: a netezők szétszedték az anyukát

Sokat számít, hogy mit választasz: tavasszal az alábbi csodás parfümöket érdemes kipróbálnod

parfüm
Facebook
Twitter
Pinterest
Egy apró részlet, ami egészen átformálja a kisugárzásodat (is).
A cikk támogatója ShoppieGo

A parfümök tipikusan azok a "kiegészítők", amelyek teljessé teszik a megjelenésedet. Csakhogy egyáltalán nem mindegy, milyen illatra esik a választásod! Bizonyos aromák egészen más személyiségekhez passzolnak, ahogy az évszakok, sőt, még a hangulatod is számít az általad választott parfümben. Ahogy közeledik a tavasz, úgy kerülnek reflektorfénybe a virágos, édes, gyümölcsös illatok, mi pedig segítünk, hogy megtaláld a hozzád legtökéletesebben passzoló termékeket. Hiszen egy jól megválasztott illat még a hangulatodat is megdobja!

A összetevők listáján általában háromféle illatot különböztetnek meg. Ezekkel érdemes tisztában lenni az ideális választás miatt!

  • Fejillat: Amikor fújsz a parfümből, ez az első illat, amit megérzel. Sokan ez alapján választják ki a parfümöt, noha ezt kb. fél-egy óráig érezheted, utána az illat elillan.
  • Szívillat: Ha már eltelt egy óra a fújás után, ezt az aromát fogod leginkább érezni, kábé 2-3 órán keresztül.
  • Alapillat: Parfümfüggő, de ezt az illatot érezheted már az elején is, fújás után, de nem kizárt, hogy csak órákkal később válik erőteljesebbé. Viszont ez az, ami a legtovább megmarad a bőrödön, fürdésig, vagy bizonyos esetekben még utána is.

A fás illatok oldják a stresszt

Bizonyos fás illatok nagyon jó hatással vannak a stresszre! Nem véletlen, hogy karácsonykor melegséggel tölt el minket a fenyőillat, hiszen kutatások is alátámasztották már, hogy ez képes enyhíteni a szorongás mértékén. Ha te is gyakran érzed magad feszültnek, az életmódváltásban nagy segítségedre lehet egy olyan parfüm, ami a nap folyamán ellazít és nyugtatja az idegeidet. Érdemes körbenézned azok között, amelyek illatjegyeiben fás elemek is megtalálhatók, ha pedig egy kis virágillat is társul mellé, duplán javítja a hangulatodat!

Citrusos aromák a boldogságért

Egy korábbi cikkünkben már mi is megírtuk, hogy lefekvéskor érdemes egy félbevágott citromot tenned az éjjeliszekrényre, mert ezek a citrusos illatok csodálatos hatással vannak az elmére! Miért lenne kivétel ez alól a parfümöd? Ezek az illatjegyek segítik az idegrendszer helyes működését, és a hatásukra beindulnak olyan kémiai folyamatok a testedben, amelyek vidámabbá és boldogabbá tesznek. Megéri kipróbálni például ezt a Mont Blanc parfümöt, aminek fejjegyében például mandarinlevél, narancs, licsi és bergamott is van!

A vanília és a nyugalom

A vaníliát gyakran a téli időszakhoz kötjük, pedig ez az illat nem csak egyetlen évszakhoz passzol. Az elegancia és nőiesség egyik kedvenc aromája, ráadásul a hangulatodat is pozitívan képes befolyásolni. Kutatások szerint a benne lévő összetevők nyugalmat és boldogságot váltanak ki belőlünk, ezért javasolják azoknak, akik sokat idegeskednek, és szükségük lenne egy kis mentális relaxációra. Ebben a Jimmy Choo parfümben például a szív- és alapjegyek között is ott van a vanília, kávés és mogyorós illatokkal kombinálva!

Alma a fejfájásra érzékenyeknek

Ismerjük a mondást: napi egy alma az orvost távol tartja. Ez az állítás pedig nem is lehetne igazabb a fejfájásra. Sokan nem tudják, de ez a gyümölcs jótékony hatással van a gyakori fejfájásokra, illata pedig segít enyhíteni a migrén tünetein, ezt egy 2008-as felmérés támasztotta alá. Ha te is hajlamos vagy rá, és egyébként is rád férne a stresszoldás, az almás illatoknak feltételnül adj esélyt. A Givenchy csodás parfümjében az alma és a tearózsa keveréke adja azt a jellegzetes illatot, ami a megjelenésedhez is jelentősen hozzátesz. Ráadásul évszaktól függetlenül viselhető!

A rózsa és a jázmin csodás hatásai

A végére hagytuk a tavasz legnagyobb kedvenceit: mindent, ami virágos! A rózsa nagyon régóta slágerillat a szezonban, hiszen könnyed, friss, és épp kellemesen édes, citrusos illatokkal kombinálva pedig mentálisan is előnyödre válnak a hatásai. A másik, kiemelendő virág a jázmin: egy 2010-es felmérés szerint ennek illata kedvcsináló hatással rendelkezik, és elűzi a szomorúságot. A legjobb, hogy a Lacoste parfümjében mindkettő virág helyet kapott (sok más mellett!), úgyhogy ennél keresve sem találhatnál tavasziasabb parfümöt!

Ne hagyd ki a kihagyhatatlan ajánlatokat és csapj le a kedvezményes termékekre a ShoppieGo applikáció segítségével!

Olvasd el ezt is!

Galéria / 8 kép

8 szokatlan dolog, amire jó lehet egy parfüm, vagy testpermet

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

10 forró fotó, amit Jake Gyllenhaal barátnője sosem akarná, hogy láss

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Kép

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Kép

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Kép

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Tele van a fiók páratlan zoknikkal? Ezekre használhatod őket!

Ne dobd ki a párját vesztett zoknikat, hiszen többféleképpen is újrahasznosíthatod őket otthon.