Ünnepeld velünk a szépséget! Szavazz kedvenc szépségápolási termékeidre!
SZAVAZOK
Horoszkóp
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
Karácsony
JOY Prix de Beauté

Világom témájú cikkek

Kép

A világhírű színésznő ezért retteg attól, hogy gyerekei követik őt a pályán

A rajongók és a világ hajlamos sokszor azt gondolni, hogy a sztárok élete csak móka és kacagás, ám ezek csak ideák, amiket annyira jó lenne egy szép napon végleg eltörölni. Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

Adjunk borravalót, ha van szervizdíj? Így kerülheted el a kellemetlenségeket!

A borravaló alapvetően a legegyszerűbb dolgok közé tartozik, hiszen az ajánlott mennyisége hazánkban 10-15 százalék körül mozog, és többnyire akkor adjuk, ha elégedettek vagyunk az adott szolgáltatás minőségével, legyen az egy csomag kiszállítása, tankolás vagy egy vacsora a kedvenc éttermünkben. A vendéglátás területén azonban egyre többször találkozhatunk a szervizdíj fogalmával, így gyakran merülhet fel bennünk a kérdés, hogy vajon kell-e borravalót adnunk, ha a számla szervizdíjat is tartalmaz. Utánajártunk a legfőbb tudnivalóknak, hogy minél magabiztosabb lehess, ha fizetésre kerül sor. Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

A világ egyik legsikeresebb ragadozója mindössze 2 kg és meglepően aranyos: de ezt az ártatlannak tűnő rovart ő sem szárnyalja túl

Az afrikai feketelábú macska a világ leghalálosabb macskaféléjeként hatalmas hírnévvel büszkélkedhet, de ha látnál egyet az utcán, valószínűleg összetévesztenéd egy rendkívül aranyos cirmos cicával. Azt azonban nem is sejtenéd, hogy a legsikeresebb ragadozó egy olyan rovar, amiről nem is gondolnánk, hogy a legtehetségesebb vadász! Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

Csillagjegyed elárulja, milyen a legideálisabb otthon számodra!

Az elmúlt időszakban egyre népszerűbbé vált az asztrológia bevonása a lakberendezés világába. Mint azt jól tudjuk, az asztrológia az égitestek állásának és mozgásának feltérképezésén alapul, mely szerint ezek a csillagállások képesek befolyással bírni az emberi élet különböző területeire. A lakberendezés egy ága, az enteriőrtervezés a belső terek megtervezésével, kialakításával foglalkozik. A kettő keresztmetszete pedig abban rejlik, hogy miként lehet olyan személyre szabott tereket, otthont kialakítani, mely az egyén számára a legideálisabb környezetet teremti.

Kép

Meglepően praktikus: Ezért adott Uma Thurman lányának öt keresztnevet

Uma Thurman legkisebb gyermeke esetében már biztosa ment, már ami a névválasztást illeti.

Kép

A Hold csak egy hologram, megtalálták a Pokol bejáratát, Walt Disney lefagyasztva várja az ébredést: a 7 legbizarrabb összeesküvés-elmélet

Biztos hallottál már arról, hogy a holdraszállás kamu volt, hogy John Fitzgerald Kennedy meggyilkolása belső munka volt, és hogy a reptilián elit egy csoportja uralja a világot. De hallottad már azt az elméletet, amely megmagyarázza, hogy a Disney miért döntött úgy, hogy Frozen legyen a népszerű animációs mese címe? Vagy a titkos bejáratról, mely az üreges Föld belsejébe vezet? Ha nem, csatold be a biztonsági övedet, indulunk. Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

Sok a dolgod, kevés az időd, de a barátaiddal is lennél? Így tarthatod meg az egyensúlyt

Könnyen előfordulhat, hogy a sűrűbb, terheltebb időszakokban hanyagoljuk a barátainkat, viszont a feltöltődéshez, a lelki és a mentális egészségünkhöz szükség van a velük töltött időre is. Elmondjuk, mit tehetsz, hogy megtaláld a balanszot! Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

Minden hónapban a menstruációs véremmel készítek festményt

A művészetek világában néhány alkotó azért választhatja a vér használatát, mert az egyedi és provokatív hatást kelt. Ezzel a módszerrel a művész egyedi és mélyebb érzelmi kifejezést próbál közvetíteni az alkotásain keresztül. De vajon miért festenek hétköznapi nők hónapról hónapra a menstruációs vérükkel? Mutatjuk! Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

Íme 5 elképesztő előtte-utána fotó olyan emberekről, akik legyőzték a rákot!

Kevés dologgal nehezebb megküzdeni az életben, mint a rákkal, azonban vannak olyan hősök, akik képesek még a legkegyetlenebb és embertelenebb betegséget is legyőzni. Ők a tökéletes példák arra, hogy a kitartás és a remény bizony képes életben tartani, még az élet legnehezebb időszakában is. Ők a tökéletes példák arra, hogy az élet bizony néha győzni tud a halál felett! Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

Bella-Edward-Jacob, Bridget-Mark-Daniel… szerinted melyik a filmtörténelem legizgalmasabb szerelmi háromszöge?

A kétkedő főhős, aki egyszerre két személy iránt is vonzalmat érez, és nem tud választani közülük, nemcsak a könyvekben, de a filmekben is gyakran visszatérő, és a közönség számára is igen hálás téma. Nézőként mi is akarva-akaratlanul beállunk valamelyik táborba, hogy aztán a film végén elégedetten dőljünk hátra, vagy éppen szidjuk a főhőst, ha nem éppen úgy döntött, ahogy mi szerettünk volna. Az alábbiakban a filmtörténelem legizgalmasabb szerelmi háromszögeiből csemegéztünk.

Kép

Johnny Depp Barbie babákat gyűjt: furcsa gyűjtőszenvedélyek nyomában

A gyűjtögetés már az ősemberek életében is létfontosságú volt, mára viszont inkább hobbiból gyűjtünk számunkra kedves dolgokat. Neked is roskadásig van pakolva a konyhaszekrény bögrékkel vagy szenvedélyesen gyűjtöd a táskákat? Utánajártunk, mi állhat a gyűjtőszenvedély fókuszában, és annak is, mikor beszélhetünk kényszeres gyűjtögetésről.

Kép

Mit illik és mit nem? Egy szuper Instagram oldalon olvashatod a legfontosabb protokollszabályokat!

Már egészen kiskorunkban megtanuljuk a legfontosabb illemszabályokat, amiket aztán gyerekkorunkban számtalanszor hallhatunk az óvodában, majd később az iskolában is. Hogyan köszönj, ki nyújtson előbb kezet a kézfogásnál, mire kell ügyelned étkezésnél – azonban az alapkérdések ma már sokféleképpen kibővültek, elég ha az internetes kommunikáció során kialakult új szabályokra gondolnunk.

Kép

Mit illik és mit nem? Ezeket a protokollszabályokat kevesen ismerik!

Már egészen kiskorunkban megtanuljuk a legfontosabb illemszabályokat, amiket aztán gyerekkorunkban számtalanszor hallhatunk az óvodában, majd később az iskolában is. Hogyan köszönj, ki nyújtson előbb kezet a kézfogásnál, mire kell ügyelned étkezésnél – azonban az alapkérdések ma már sokféleképpen kibővültek, elég ha az internetes kommunikáció során kialakult új szabályokra gondolnunk.

Kép

Betegnek tettette magát az újságírónő, hogy egy elmegyógyintézetből tudósíthasson: Nellie Bly babakereskedőket is leleplezett karrierje során

Nellie Bly a világ egyik legtehetségesebb és legelhivatottabb oknyomozó újságírójának mondható, mégis kevesen ismerik lenyűgöző történetét. 1864-ben Elizabeth Cochran néven született, felvette a Nellie Bly írói álnevet, és rendkívüli erőfeszítéseket tett, hogy munkájának komoly hatása legyen a társadalomra. Olyan történeteket akart írni, amelyek feltárják a szegénységet, a korrupciót és az igazságtalanságot. Bármire hajlandó volt annak érdekében, hogy leleplezze a rosszat. Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

5 apró mozdulat, amivel azonnali szimpátiát válthatsz ki másokból: tudat alatt hatnak

Hogyan teheted magad szimpatikussá a másik számára pillanatok alatt? Ha nem is varázsütésre, de néhány mozdulatra szükség lesz hozzá!

Kép

8 álomszép kis eldugott hely a Dunakanyarban: festményre illik a látvány

A Duna Esztergom és Budapest közötti szakasza, melyet mindenki csak Dunakanyar néven ismer, az ország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Azonban az olyan népszerű úti célokon túl, mint Visegrád, Esztergom és Szentendre, számtalan rejtett csodát is tartogat. Ezekből szemezgettünk most nektek. Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

70 évvel ezelőtt celofánból és krinolinból is készültek: így változtak a kalapok az évszázadok során

Manapság már természetes az, hogy a kalapok is a trendek részét képezik, talán pont ezért érdemes egy kicsit jobban megismerni az ő történetüket is.

Kép

A Föld leghosszabb életű állata több mint 2000 évig élhet: 6 élőlény extrém életkorral

A grönlandi cápa az extrém hosszú életű állatok mintapéldánya – és jó okkal. A Föld leghosszabb életű gerinceseiként hihetetlenül lassan fejlődnek fagyos sarkvidéki otthonukban, de ha a Föld leghosszabb életű állatairól van szó, akkor van, aki lekörözi őket! Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Kép

A titkos szekrényei egyiptomi kincseket rejtettek! Avagy 7 érdekesség a Downton Abbey ikonikus kastélyáról

A Downton Abbey című sorozat bár lassan már 8 éve, hogy elköszönt tőlünk, ettől függetlenül még mindig találni olyan érdekességeket a sorozat kapcsán, amikről muszáj mesélnünk. Az Éva Magazin írása.

Kép

10 tény, amit még nem tudtál Elvis Presley-ről: volt egy saját csimpánza és kedvenc étele hányingerkeltő

46 évvel ezelőtt távozott az élők sorából, minden idők egyik legnagyobb sztárja, a rock and roll koronázatlan királya, Elvis Presley. A legenda életéről több film is készült, mely megpróbálta feldolgozni a zseniális tehetség életútját. Annyi bizonyos, hogy Elvis lenyűgöző ember volt, akinek rengeteg érdekes szokása, és szokatlan érdeklődési köre csak tarkította az amúgy is érdekfeszítő karakterét.

Kép

Képeken mutatjuk, melyik darázs elől menekülj, és melyik nem tud megcsípni

Sokan annyira rettegünk a darazsaktól, hogy az összes annak látszó rovart messziről elkerüljük. Azonban sok közülük teljesen ártalmatlan, és bármennyire is rémisztő a küllemük, nem bántanak. Az alábbiakban ezeket a barátságos rovarokat szedtük össze annak érdekében, hogy legközelebb már ne ijedj meg tőlük.

Kép

Igazi csodaszer a hialuronsav: kihagyhatatlan eleme a mindennapi rutinodnak

A bőr- és szépségápolás terén a tudomány folyamatosan kutatja azon összetevőket, melyek segíthetnek az öregedési folyamatoknak a lelassításában. Így nem csoda, hogy állandóan újabb és újabb felfedezések kerülnek napvilágra. Az utóbbi években pedig egy igencsak jelentős csodaszer robbant be a szépségiparba, méghozzá a hialuronsav, mely azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Kép

10 álomszép eldugott falu a Balaton környékén: igazi kis kincses dobozok

Ha a Balatonra gondolunk, főleg a nyári időszakban, elsőre mindenkinek a tó képe és a strand ugrik be, pedig a régió sokkal több ennél. Ha kicsit borúsra fordul az idő, vagy ha kedved támad kirándulni, érdemes a víztől eltávolodva felfedezni a környéket, mert igazi kincseket rejt a vidék.

Kép

Szex a középkorban: szomorú férfi és sovány ember ne szexeljen – Egy korabeli francia orvos tanácsai

A túl sok szex hajhullást okozhat, ha éhesen szexelünk, le is bénulhatunk, és az sem jó, ha a férfi szomorú, és úgy kerül sor a légyottra – mondja egy középkori francia orvos, aki 500 évvel ezelőtt kötetbe foglalta, hogy szerinte milyen a jó szex. Az biztos, hogy meg fog emelkedni a szemöldököd!

Kép

Ma ünnepli Dustin Hoffman 86. születésnapját: mutatjuk a legikonikusabb filmjeit

Ma lett 86 éves Dustin Hoffman. A kétszeres Oscar-díjas színész karrierje korántsem indult zökkenőmentesen, ám néhány nagyobb kitérő után beírta magát a legnagyobb színészek közé.

Előző oldal
Következő oldal