Ne maradj le a JOY-NAPOKRÓL!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!
Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
JOY-napok

Anry Soós Éváról emlékezünk🖤 - egykori kollégái búcsúznak

Anry Soós Éváról emlékezünk🖤 - egykori kollégái búcsúznak
Facebook
Twitter
Pinterest
Egykori kollégái osztják meg emlékeiket és búcsúznak Évától, aki főszerkesztőként, főnökként és barátként is meghatározó jelenség volt sokak életében.

Anry Soós Éva nevét mindenki ismerte, minden fiatal lány számára, aki újságíró szeretett volna lenni, ő volt A PÉLDAKÉP. Akinek pedig volt szerencséje találkozni vele, érezhette, ahogy megváltozik az atmoszféra, amint belép az ajtón, láthatta, ahogy minden szem rá szegeződik, egy igazi jelenség volt, egy ikon. A határozott, tekintélyt parancsoló megjelenéséhez viszont sokszor társult egy kedves mosoly. Bár nekem kevés idő jutott, hogy jobban megismerjem, egykori kollégáinak szavaiból látom, hogy aki együtt dolgozhatott vele, és főnökeként, munkatársaként, barátjaként ismerhette, szerencsés lehetett. Esélyt adott sok pályakezdőnek, hitt bennük és irányt mutatott. Megtiszteltetés azt az örökséget, azt a márkát továbbvinni, amit ő és a csapata emelt a legjobbak közé.

Éva nemrég épp arról írt a Facebook oldalán, hogy mennyire egyedül érzi magát. Bárcsak ezeket a kedves szavakat még olvashatta volna, hogy mennyien tisztelik, szeretik, mennyire hálásak, és milyen kedves helyet foglal ez a szívükben - de hiszem és remélem, hogy ez a sok pozitív és szeretetteljes gondolat így is megtalálja őt!

Búcsúznak tőle egyokri kollégái:

Évának köszönhetően indulhattam el az úton, amire minden álmom volt rálépni. A JOY-nál, tőle, megkaptam a lehetőséget, hogy női magazint készíthessek. Szuper évek voltak, szinte aggodalommentes békeidők. Sok és profi munkával, összetartó szerkesztőségi csapattal - a csapat élén pedig egy igazi jelenséggel - vele. Inspiráló, izgalmas, kreatív ember volt Éva mind a munkájában, mind a privát életében. Akkor kerültünk még közelebb egymáshoz, akkor ismertük meg igazán egymást, amikor már egyikünk sem dolgozott a magazinnál. Amikor már elengedtük a munkát, a hierarchiát - és persze igazán felnőttek lettünk. Éva érzékeny volt, őszinte, szeretetre vágyott és minden vágya az volt, hogy szeretetet adhasson.

- Papp Diána

Éva! Totál kezdő újságíró voltam, egy nullkilométeres naiva, amikor felvettél engem a Joy-ba állandó munkatársnak. Az az időszak, életem első igazi munkahelye azóta is csodálatos emlék. Szuper csapatot hoztál akkor össze, a többiek között is sok kezdő volt, együtt nőttünk fel a magazinkészítéshez, és életre szóló barátságok köttettek. Veled ettem életemben először sushit, ott voltál, amikor kitörtem a bokámat a Romkertben, megengedted, hogy néhány hónapos munkatapasztalattal interjút készítsek Cindy Crawforddal, elküldtél a kedvenc munkatársammal (azóta is közeli barátnőmmel) Winkler Judittal Jordániába. Néha igazán mérges voltam rád, nagyon sokszor megvárattál, azt hiszem, ez kicsit a védjegyeddé is vált, de nem erre fogok életem végéig emlékezni belőled. Hanem arra, hogy elindítottál ezen a pályán. Most, hogy nem vagy többé, különösen örülök annak, hogy ezt néhány évvel ezelőtt el is tudtam neked mondani, hogy meg tudtam neked köszönni. Akik ismernek, tudják, mekkora szíved volt. Erre fogok emlékezni. És arra, ahogyan nap mint nap bevonultál a szerkesztőségbe. A Chanel Chance illatról már eddig is mindig te jutottál eszembe. Elképesztő karakter voltál. Nagyon megrendít, hogy mindezt múlt időben kell elmondanom rólad.
Egyszer Londonban mellettem ültél egy fancy étteremben. Amikor belekóstoltál az egyik desszertbe, azt mondtad: „ezt úgy neveztem el, hogy mennyország”. Bízom benne, hogy megtaláltad a mennyországod. Nem felejtünk el, Éva!

- Lami Juli

Bár az egyik legismertebb főszerkesztő volt, Éva nem Pradát viselt. Életem egyik meghatározó időszakában, 11 évig volt a Joy magazinnál a főszerkesztőm. Első perctől megbízott bennem, szabadkezet adott a rovatomhoz. Bármikor is elakadtam, elakadtunk, az ajtaja nyitva állt előttünk. Mindig volt egy mentőötlete és ezáltal a Joy csónakja csak úgy suhant tovább a csúcs felé. De ami még ennél is fontosabb, a barátom is lett. Sokat lelkiztünk, hiszen a hosszú évek alatt nem csak öröm, szomorúság is volt életünkben. A kapcsolatunk a mai napig tartott. Utolsó beszélgetésünkkor hívott, hogy menjek ki Athénba. El sem hiszem, hogy elment. De tudom, hogy imádott anyukája fogja a kezét és azt üzeni, ne szomorkodj Pircsike, jól vagyok!

- Rinyu Piroska

Drága Éva, szárnyaid alá vettél és hagytál repülni. Volt szerencsém megismerni téged nemcsak támogató főnökként, de megértő barátként is. Aranykor volt a munkahelyen, és a karrieremben is, amit Neked köszönhetek. Sose felejtelek! Szárnyalj tovább!

- Igor Deseatnikov

Éva megváltoztatta az életemet. Amikor munkát kerestem, ő volt az egyetlen főszerkesztő, aki visszaválaszolt az e-mailemre. Mert ő ilyen volt. Figyelt az emberekre. Segített. Mindenkihez volt egy jó szava. Vele dolgozni, az ő csapatának a tagjának lenni, megtisztelő volt. Pályafutásom meghatározó évei voltak ezek. Nem. Az életem meghatározói évei voltak ezek.
Hálás vagyok, hogy dolgozhattam vele, hogy tanulhattam tőle. De most elfogytak a szavaim. Ég veled, drága Éva!

- Zubor Rozália

Egy gimnáziumba jártunk, te fölém két évfolyammal, de pontosan tudtam, ki vagy, nem lehetett nem észrevenni. Magas sarkú cipő és szoknya volt a védjegyed, míg mi akkor még csak póló-farmer kombóig jutottunk. Szerettem az írásaidat a Kiskegyedben, abban a korszakban, amikor még alig termett női lap a hazai piacon. Pár évvel később, frissen kinevezett főszerkesztőként felvettél a JOY magazinhoz és ezért örökké hálás leszek neked. Az, hogy akkor bizalmat szavaztál nekem, mindig itt lesz velem, ahogy az emléked is. Találd meg a békédet, bárhol is jársz most.

- Bakos Zsuzsi

Tűsarok kopogás, Chanel parfümfelhő – mindig tudtuk, ha közeledett. A Kiskegyed szerkesztőségében ismertem meg, ő volt a sztárújságíró, én a kis kezdő gyakornok. Egyik első feladatomul kaptam, hogy telefonos mini interjúkat készítsek celebekkel, de egyiknek sem tudtam a számát. Bekopogtam hozzá, elmakogtam, mit szeretnék. Végigmért, majd ítélt: odanyújtotta a noteszát, azzal, hogy használjam, amikor csak kell. Nem volt irigy a tudására, az infóira, a királynői jelenség egy igazi csapatjátékost rejtett.
Pár év múlva összefutottunk, egy Barátok közt partin. Én már szerkesztő voltam egy másik magazinnál, ő már a JOY főszerkesztője. Kérdezte, hogy vagyok, mondtam, hogy nem jól, nem érzem magam a helyemen. Nemsokára csörgött a telefonom: meg fog üresedni a helyettesének az állása, jövök hozzá? Repültem. Sokat köszönhetek neki, általa lehettem végre én is„glossys”.
Érzéke volt ahhoz, hogy jó szakembereket válasszon, akik nem csak hogy jól tudtak együtt dolgozni, de sokan közülük igaz barátok is lettek. Megbízott bennünk, hagyott minket kibontakozni, ám ha vészhelyzet volt, biztos kézzel terelt a helyes irányba, hozott megfelelő döntéseket. Mellette dolgoztam akkor is, amikor elveszítette az édesanyját. A szívünk szakadt bele, ahogy láttuk, bástya nélkül maradt. Amikor megtudtam, hogy Éva meghalt, az első gondolatom ez volt: legalább újra együtt vannak. De volt egy második is: sajnálom, hogy elsodort minket egymás mellől az élet… Nyugodj békében, Éva!

- Zellei Dóri

Anry Soós Éva. Ez a név egyet jelentett a JOY magazin szárnyalásával. Dübörgött a magazinpiac, mi meg gyártottuk az oldalak. Fiatalok voltunk, és imádtuk a munkánkat. Éva ugyanolyan fiatal és bohó volt, mint mi. Vagányan állította össze a csapatát szinte pályakezdő fiatalokkal, és együtt tanultuk ki a szakma minden csínját-bínját. Egy igazi csapat voltunk. Barátok a mai napig.
Évának köszönhetem, hogy esélyt adott arra, hogy a kitanuljam a szakmát, mindezt örömmel és rengeteg nevetéssel. Ha felidézem azokat a boldog éveket, ma is hallom Éva nevetését. És az örökre meg is marad

- Hévizi Mónika

2001 szeptemberében kezdtem dolgozni a Joy-nál. Éva, aki akkor már főszerkesztő volt, szavazott bizalmat nekem. Szuper csapat jött össze, ahogy Lami Juli fogalmazott, “aranykor” volt. Tényleg az volt. Ez mindenképp az ő érdeme. Szenvedélyesen szerette a munkáját, hitt a magazinban, a megérzéseiben és bennünk. Mint főnök, nem mindig volt következetes, amit ennyi év távlatából teljesen megértek, hiszen akkor még nagyon fiatal volt. Pár évvel ezelőtt véletlenül összefutottunk és többek között erről is sokat beszéltünk, helyükre kerültek a dolgok.
Életem egyik legmeghatározóbb időszaka volt a Joy-nál. Mindent köszönök Éva, majd találkozunk!

- Ács Ági

Azt hittem, lesz még alkalmam köszönetet mondani neked azért, hogy 19 éves zöldfülűként a csapatodba és a bizalmadba fogadtál, és hogy éveken át mindig nagyobb kabátot adtál rám,
mert hitted, hogy hamar belenövök. Tegnap bementem egy parfümériába, és beleszippantottam az ikonikus Chanel-illatodba. Sok szép emlék tört elő, és elöntött a hála érzése is. Köszönök mindent. Isten veled, Éva

- Tamás Anita

A 25. szülinapomra készültem, tele voltam az élet nagy dilemmáival, és vártam, hogy történjen velem valami igazán meghatározó dolog! Akkor ismerkedtem meg Évával egy Fashion Awards átadón, ahol nagyon jól összebandáztunk, tetszett neki, hogy magas sarkúban vagyok, a kocsimon a rózsaszín kormányszőrme és hogy a húgommal voltam. Akkor még nem tudtam, hogy milyen fontos neki a család és a saját kis húga! Nem sokkal később felhívott, hogy szeretne velem dolgozni és pár héttel később már kollázsokat és szövegeket készítettem a Joy-os felvételimhez. Majd felvett!
Amit egy rendezvényen közölt velem a maga hűvös és elegáns módján. Én majdnem kiugrottam bőrömből, de nem mertem mellette őrjöngeni. Következő héten egy kiadói nyári buli volt, amikor kb. 3 napja dolgoztam a cégnél, nyilván magas sarkúban tipegtem be a murvás talajon! Amikor is odajött hozzám, és mondta, hogy rám számított, hogy én is magas sarkúban fogok menni! Persze tönkre is ment a cipőm, de akkor ott elindult egy izgalmas barátság és egy nagyon meghatározó munkakapcsolat.
2006-ban bekerülhettem a JOY csapatába, csupa nagybetűvel! Esélyt adott nekem, hitt bennem, és egy meg nem álmodott álmomat váltotta valóra ezzel! Talán ez volt az egyik legszebb tulajdonsága, hogy sok mindenkiben meglátott valamit, és sokunknak adott esélyt és indított el minket a pályánkon ezzel, és neki köszönhetjük azt, ahol most tartunk.
Nem volt mindig könnyű főnök, néha megállt körülötte a levegő, amikor megjelent, de tette mindezt iszonyatosan stílusosan, hűvösen, mindig szőkén és persze humorral megfűszerezve! Nagyon sokat köszönhetek neki, emberileg és szakmailag, mindig tudta, hogy mit kell mondani! Ha hibáztam, azt is megmondta, de adott tanácsot, hogyan csináljam máshogy!
Köszönöm a szuper Joyos élményeket, a fejlődést, az embereket az életemből, akikkel ma is jóban vagyunk! Soha nem felejtem el azt az időszakot, amiből még ma is táplálkozom, és néha még vissza is sírom azokat az igazán menő éveket! Felfoghatatlan! Kevesebb lesz a világ nélküle!

- Schreiter Lilla

Éva egy melegszívű, figyelmes ember volt, és kifejezetten egyenes jellem. Szerettem vele dolgozni, mert bár sokszor nem egyezett a véleményünk, ő pontosan tudta, hogy mit miért akar, és azt pontosan meg is mondta. A JOY magazint az ő tehetsége, szorgalma és elhivatottsága tette olyan elképesztően sikeres, piacvezető magazinná a nagyközönség körében, ami a mai napig egyedülálló történetnek számít Magyarországon, és ami évekig szolgált példaként a külföldi testvérlapok számára is. Nagyon sok kedves emléket őrzök róla, belső poénokat, közös utazások sztorijait. Hiányozni fog a fanyar humora, amit még messengeren is képes volt megvillantani.

- Baráth Dávid

Ahogy sokunknak, nekem is lehetőséget adott, hogy bizonyítsak, felfedezte bennem a leendő szerkesztőt és felemelt, ezért örökké hálás leszek neki. Tudott bánni az emberekkel, emlékszem, egyszer teljesen jogosan felrótt nekem valamit, de tette ezt olyan emberien és egyben határozottan, hogy rögtön meggyőzött és cseppet sem volt bántó. Mindig volt egy jó ötlete, értett a csillogáshoz, de távol állt tőle a sznobság. Egyéniség volt, színes és érzelmes, köszönöm, hogy ismerhettem. Ég veled, Éva, légy nagyon boldog odaát!

- Horváth Cecília

Isten veled, Éva, nyugodj békében!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Fitt

Az új legjobb barátnőd, aki motivál a fittebb életmódra

Szépség

Hogyan készítsd fel a bőrödet a nyári időszakra, ha pigmentfoltokra hajlamos?

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Kényelem és minőség a család minden tagjának - A Lasocki márka új kollekciója már elérhető a CCC-ben

Promóciók

Nyugtasd meg az érzékeny bőrödet és add meg neki a szükséges hidratálást!

Promóciók

A New Balance a legendás szürke színét ünnepli, a legnagobb sztárok pedig odáig vannak érte!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Promóciók

Várunk szeretettel a JOY-napok nyári kitelepülésén Budapesten, az ALLEE bevásárlóközpontban!

Kép

Így néznek ki most a ’90-es évek legnagyobb „It girl” sztárjai: mind túlvannak a 40-en

Sokan boldog nosztalgiával tekintünk vissza a ’90-es és 2000-es évekre, hiszen gyerek- és fiatalkorunk meghatározó élményei kötődnek ezekhez az évtizedekhez.

Kép

3 extra hasznos dolog, amit A Bridgerton család tanított nekünk a szerelemről

A Netflix egyik legnépszerűbb sorozatában nemcsak a főszereplő férfiakra érdemes figyelni, hanem azokra a fontos leckékre is, amelyeket a párkapcsolatokról tanít nekünk!

Kép

Így pörgesd fel az anyagcseréd 40 felett: 6 szokás, melyet érdemes beépítened a mindennapjaidba

Az idő előrehaladtával az anyagcsere folyamatai lelassulnak, ennek köszönhetően szinte észrevétlenül kúsznak fel a felesleges kilók. Azonban elhoztunk néhány olyan, mindennapokba beépíthető szokást, melyek segítségével felgyorsíthatod az anyagcsere-működésedet, és megszabadulhatsz a plusz kilóktól. Mutatjuk is, melyek ezek!

Kép

5 hiba, amit mindenki elkövet zuhanyzás közben: a bőrgyógyász szerint nagyon káros lehet a bőrre!

Szinte biztos, hogy majdnem minden hibát elkövetsz a listáról. Nézd meg, igazunk van-e!

Kép

4 szokás, amivel villámgyorsan elérheted a nyári álomalakot

A szakértők szerint ezt a 4 egyszerű szokást kell beépítened a mindennapokba, hogy könnyedén elérhesd a vágyott nyári alakot!

Kép

Napi horoszkóp május 18.: az Ikrek kissé kilógnak a sorból, az Oroszlánok változásra vágynak

A hosszú hétvége első napjára is izgalmakat ígérnek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!