Ezt a 4 összetevőt add hozzá a salátádhoz, és akár vacsoráig is simán kihúzod!

Getty Images
Birta Brigi

Amikor valaki fogyókúrázni kezd, az első kézenfekvő dolog, hogy salátát kezd el főétkezés gyanánt fogyasztani. Csak aztán egy óra múlva már olyan éhes lehet, hogy összeeszik mindent, amit a csokiautomatában talál…

Olvasd el ezt is!
Képtelenség? Pedig nem az: Cher hasa 71 évesen is lapos, és erre az egyetlen gyakorlatra esküszik a díva

A másik baki viszont az, ha valaki leönti egy jó kis zsíros-cukros öntettel, rádob egy zsák kenyérkockát, és olyan összetételű „salátát” eszik meg, hogy akár lehetne hamburger is sült krumplival.

Éppen ezért nagyon nehéz eltalálni, hogyan legyen laktató, de nem hizlaló az a saláta ebédre! Ha az alábbi hozzávalókat beleteszed a salidba, biztosan kellően jóllaksz, mert nem hiányoznak belőle az egészséges zsírok és szénhidrátforrások sem, de nem fogsz hízni sem tőle.

Ezekkel turbózd fel a zöldségeket és sovány csirkemmellet, na meg a kis olivaolajat:

Olvasd el ezt is!
5 rossz fogyókúrás szokás, amitől izmot veszítesz zsír helyett
  1. Szórd meg a salátát 3-4 evőkanál teljes értékű gabonafélével: lehet quinoa például, de a köles sem rossz megoldás. Csupán 50-60 kalóriával dobja meg, de rengeteg rosttal és egy kis fehérjével, plusz megfelelő mennyiségű szénhidráttal is.

  2. Kockázz bele egy fél vagy negyed avokádót (attól függ, mekkora), itt is körülbelül 50-60 plusz kalóriával kell számolni, de cserében nagyon jóllaksz tőle.

  3. Jöhetnek a magvak! Egy csapott evőkanál napraforgómag vagy lenmag máris sok rostot ad hozzá.

  4. Ha szereted a gyümölcsöt a salátádban, akkor pár szem áfonya vagy narancs is jöhet.
Olvasd el ezt is!
Protein? Hamburger? Nyúlkaja? Ezt eszik a világ legdögösebb modelljei

Ezek az összetevők nemcsak dúskálnak a hasznos tápanyagokban, hanem nagyon finommá is varázsolják az unalmas salátát!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Gaznak hitt növények, amiket bátran keverj a salátádba!