A tudomány kiderítette: ez a legjobb módja a hasi zsír eltüntetésének

Getty Images
Kitti

Nem kell tovább keresned a megoldást, mert itt van!

Az áhított lapos has sokak számára egy álom csak, mert hiába nyomják dögivel a felüléseket, egyszerűen nem tűnik el a hasi zsír (igen, a felülésektől nem is fog). Viszont van egy jó módszer arra, amivel mégis sikerülhet!

Olvasd el ezt is!
Ennyi mandulát kell naponta enned ahhoz, hogy laposabb legyen a pocid!

Az International Journal of Obesity című szaklapban tettek közzé nemrég egy kutatási eredményt, amely szerint nőket két csoportra osztva vizsgáltak: az egyikben 40 percet kellett állandó, mérsékelt tempóban bringázniuk a csajoknak, a másikban pedig csupán 20 percet, de abban voltak sprintek és könnyebb részek is. Azok, akik a magas intenzitású intervall tréninget űzték, 15 hét alatt megszabadultak a hasi zsírtól, míg a többiek sokkal kevesebbet veszítettek.

Olvasd el ezt is!
5 trükk, hogy végre eltüntesd a hasi zsírt

Ennek az az oka, hogy a HIIT edzés után a szervezetnek rengeteg energiára van szüksége ahhoz, hogy „helyreállítsa” magát az erős edzés után, az energiát pedig zsírból szerzi be. Órákkal az edzés után is pörög az anyagcsere és ég a zsír, míg egy szimpla kardióedzés alatt csupán az edzésen történik ez meg.

Így csináld:


Futásnál, bringánál, úszásnál is bevetheted. Mondjuk kezdj lassú tempóban 5 percig, majd jöhet váltakozva 1 perc erős, 2 könnyű körülbelül 5-ször, a végén 5 perc laza levezetéssel.

Természetesen a táplálkozás is fontos, kerüld a finomított szénhidrátokat és túl sok állati zsírt!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Így tett szert lapos hasra ez az 5 híresség negyven fölött