Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Mother -a film, amely titokban készült

Mother -a film, amely titokban készült
A nap cikke

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 4.: az Ikreknek túl sok feladatra kell koncentrálniuk, az Oroszlánok kissé túlzónak találják egy bizonyos személy törődését

A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Olvasd el!

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Facebook
Twitter
Pinterest
A készülő filmet egy évig rejtély övezte, aztán Aronofsky hozzálátott, hogy felkeltse rajongói étvágyát. Anyák napján megjelent egy brutális plakát Jennifer Lawrence-szel, amelyet James Jean festőművész készített...

...ezt követte egy másik plakát Bardemmel. A rajongók vizsgálgatni kezdték a gyönyörű, ám felkavaró plakátokat, megvitatva a legapróbb részleteket is, amelyek esetleg útbaigazítást adhatnak a filmmel kapcsolatban.

az élet maga az őrület

„az anyám! úgy kezdődik, mint egy családról szóló kamaradarab. Egy nő áll a középpontban, akitől azt várják el, hogy adjon és adjon és adjon és adjon, amíg már nem marad semmi, amit adhatna. A kamaradarab keretei végül nem bírják a belül fortyogó feszültséget. Új műfaj területére lépünk…”

Darren Aronofsky forgatókönyvíró-rendező

Az emberi kapcsolatokról szóló thriller története akkor kezdődött, amikor Darren Aronofsky forgatókönyvíró-rendező öt lázas napot töltött munkával a számítógép előtt ülve egy üres házban. Az Oscar®-jelölt alkotó tisztában van azzal, hogy sokan szegezhetik neki a kérdést: miért ilyen sötét ez a látomás? S a válasz? Tessék csak körülnézni a világban:

„Az élet maga az őrület. Az emberiség lélekszáma a nyolcmilliárdhoz közelít, és szinte felfoghatatlan problémákkal vagyunk kénytelenek szembenézni. Ökoszisztémák omlanak össze, és soha nem látott gyorsasággal tűnnek el fajok a Föld színéről. A menekültválságok kormányokat roppantanak össze. A láthatóan skizofréniás Amerika segít tető alá hozni egy korszakalkotó klímaegyezményt, aztán három hónappal később visszavonja. Ősi törzsi viták és vakhitek robbantanak ki véres háborúkat. A valaha ismert legnagyobb jéghegy leszakad az Antarktiszról és tovaúszik a tengeren. Néha olyan történeteket hallunk, hogy nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk: Dél-Afrikában két partra sodródott bébidelfin azért pusztult el, mert a turisták eszelősen szelfiztek velük ahelyett, hogy visszaengedték volna őket a tengerbe. A politika olyanná válik, mint a sport. Emberek halnak éhen, míg mások jó dolgukban azt sem tudják, hogy milyen húst zabáljanak. Lassan elpusztítjuk a bolygót, de nem veszünk erről tudomást és nem érdekel bennünket, mit hoz a jövő.”

„Ebben a kétségbeesett tudatállapotban egyik reggel felébredtem, és majdnem készen ott láttam magam előtt a filmet” – folytatja a rendező.

Előző hat filmje éveken át érlelődött, de ez a mostani öt nap alatt összeállt. „Egy évvel később már forogtak a kamerák.”

Aronofsky nem tagadja, hogy új filmjét nehéz bármelyik műfajba besorolni, és ennek az az oka, hogy ő maga sem tudja pontosan megmondani, honnan jött mindaz, amit filmjében láthatunk. „Néhány gondolat onnan jött, amit egyfolytában látunk a címlapokon, mások az okostelefon folyamatosan zümmögő hírszolgálatától származnak, megint mások akkor születtek, amikor áramszünet volt Manhattanben a Sandy hurrikán alatt, de a szívem is sugallt pár dolgot, meg az ösztöneim is. Ugyanazt a receptet soha többé nem tudom újra összeállítani, de annyit tudok, hogy a mixtúrát egyszerre kell felhajtani, egyetlen stampedliben.”

Kép

Aronofsky itt nem állt meg, Twitter-fiókjába invitálta mindazokat, akiknek bármilyen ötletük támadt az anyám!-mal kapcsolatban. Nagy örömét lelte abban, hogy lassan húzza el a függönyt alkotása előtt.

„Műfaji filmekben nem vagyok valami jó – vallja be a rendező. – A Pi (első nagyjátékfilmje – a ford.) sci-fi szeretett volna lenni, de ez a szándék nemigen jött át. A Noé sem volt az a kimondottan klasszikus bibliai mozi. Senki nem tudta eldönteni, hogy a Fekete hattyú balett-film-e, vagy horror. Hát ez a mostani munkám? Vannak benne ijesztően rémes dolgok, egy kicsit thriller, egy kicsit romantikus darab, meg akadnak mindenféle szürreális elemek is. De mindig azok a legjobb a filmek, amelyekről a nézők sokat vitatkoznak. És ennek az az oka, hogy sikerült a határokat feszegetni, valamit másképp csinálni. Emlékszem, fiatal filmes koromban beültem egy kávézóba Los Angelesben a NuArt mozi mellett, ahol a Pit vetítették, és bejött egy ürge a 18 éves lányával meg néhány barátjával. Ültek és arról vitatkoztak, miről szólt a film. Ez nagy pillanat volt számomra: kihallgattam egy beszélgetést arról a moziról, amibe rengeteg energiát fektettem.”

„Számomra az a legrosszabb, ha jót szórakoztál egy filmen, aztán pár órával később azt kérdezed: mit is láttam ma este? Rendezőként olyasmit akarok adni az embereknek, amin el tudnak gondolkodni. Szerintem a mostani filmemről rengeteget és hevesen fognak vitatkozni, és ez benne a poén.”

Aronofskynak már megvan a válasza arra a kérdésre, amit sokan fel fognak tenni: miért olyan komor ez a film?

„Hubert Selby Jr., a Rekviem egy álomért írója arra tanított, hogy ha lelkünk legsötétebb mélyére nézünk, ott találjuk meg a világosságot.”

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép

Sztárok, akik 2024-ben lesznek 60 évesek - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Kép

A hirtelen hasi hízás 5 oka: súlyos betegséget is jelezhet

Bárkivel előfordulhat, hogy egy lazulós hétvége alatt kicsit többet eszik a szokásosnál, ezért felszalad rá 1-2 kiló. De ha ennél is többet hízol rövid időn belül, azonnal fordulj szakemberhez!

Kép

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Kép

Jobb, ha odafigyelsz! Sokan nem tudják, pedig EZÉRT is 3 bűntetőpont járhat az utakon!

Azt gondolod, hogy tényleg minden KRESZ-szabályt tökéletesen betartasz? Nos, akad egy, amiről sokan hajlamosak elfelejtkezni. Közéjük tartozol?