Éveken át keményen sportoltam, de hiába... Végül ez az edzés volt az, ami örökre megváltoztatta az életemet

Menyes Barbi

Van úgy, hogy egy igazán drasztikus változás szükséges a sikerhez!

Olvasd el ezt is!
Egy futóedző három aranyszabálya, amit mindenkinek érdemes betartania

Néha könnyen, néha vért izzadva, de beilleszted a munka, a gyerek, a párkapcsolat, a barátok és az otthoni teendők közé az edzést? Sokszor azonban azt érzed, semmi értelme, hiszen a mérleg épp ugyanannyit mutat, mint hónapokkal ezelőtt, ha nem többet...

Bár a siker kulcsa nagyrészt az étkezésben keresendő, de olyan jó lenne tudni, hogy a sok edzés is meghozza a gyümölcsét!

A popsugar.com szerzője, Michele Foley érdekes történetet osztott meg a minap az olvasókkal. A lány maga is hasonló cipőben járt: hosszú évek óta sportolt, ám egy idő után semmi eredménye nem volt az erőfeszítésének. Ekkor keresett fel egy edzőt, aki drasztikusan megváltoztatta az edzéstervét – az eredmény pedig bámulatos lett!

Néhány hónappal ezelőtt kezdtem edzővel sportolni, és fogalmam sem volt, mire számítsak. Egyetlen dolgot tudtam csak: a súlyzó nem az én asztalom. Épp ezért nem is tudtam, mihez kezdjek, amikor az edzőm azt mondta, súlyokat fogok emelni. Megijedtem, féltem, ugyanakkor izgalomba hozott a dolog, hiszen soha azelőtt nem dolgoztam nagy súlyokkal. Épp olyan voltam, mint sok más barátom: jártam egyik menő edzőteremből a másikba, és jó messziről elkerültem a súlyzókat.

-
Olvasd el ezt is!
10 saját testsúlyos erősítő gyakorlat, amivel az egész testedet kőkeményen megdolgoztathatod

Szóval amikor az edzőm azt mondta, súlyzózni fogunk, és ránéztem a 30 kilós rúdra, biztos voltam benne, hogy képtelen leszek rá, és komoly károkat fogok okozni vele magamban, ha leejtem... Az edzőm azonban megérezte, hogy rettegek, és alaposan elmagyarázta, mit és hogyan kell csinálnom, milyen mozdulatokat kell végeznem, lépésről lépésre hogyan kell emelnem. Végül megragadtam azt a fránya rudat, és tettem, amit tennem kellett – méghozzá tökéletesen.

Olvasd el ezt is!
5 mítosz a súlyzós edzésről, amit jobb, ha örökre elfelejtesz

Meglepődtem: sokkal erősebb voltam, mint azt valaha hittem volna.

-

Az edzőm vérszemet kapott és még több súlyt tett a rúdra, én pedig csak emeltem és emeltem.

Visszagondolva az elmúlt évekre, egyszerűen fogalmam sincs, miért nem súlyzóztam soha életemben azelőtt, és még csak lehetőséget sem adtam magamnak, hogy kipróbáljam. Amikor végre spinning-edzés lett a városomban, az elsők között voltam az órákon; amikor TRX-edzés indult nem messze tőlem, azonnal kipróbáltam. De hogy súlyt emeljek? Ez soha, de soha még csak fel sem merült bennem.

Egy részem ugyanis mindig azt gondolta, hogy ez egy nagyon férfias dolog, és nekem meg eszembe sem volt akkora bicepszeket növeszteni, mint a fejem.

A testem viszont megváltozott, méghozzá annyira, hogy ezt korábban sosem hittem volna. Többet fogytam az elmúlt 3 hónapban, mint az utóbbi években összesen. Erősebb és gyorsabb lettem mindenben, és a legutóbbi tengerparti nyaralásunk alkalmával a pasim ódákat zengett a popsimról. Be kell ismernem, rosszul tettem, hogy eddig ki sem próbáltam ezt a dolgot, mert amióta súlyt emelek, ezerszer magabiztosabb is vagyok, mint azelőtt – ez pedig az életem minden területére igaz!

-

Ha még mindig nem kaptál kedvet a súlyzózáshoz, olvasd el szerzőnk írását is, hogyan változtatta meg az ő életét heti egyetlen súlyzós edzés!


Lépj ki a komfortzónádból és próbáld ki a következő dolgokat, hogy még magabiztosabbnak érezd magad az edzőteremben!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 tipp, hogy magabiztosabban érezd magad a konditeremben

Popsugar.com