Két héten keresztül minden nap óránként 1 percig plankeltem – íme az eredmény

menshealth.com
Joy.hu

Reagan von Wildenradt, az amerikai Men's Health szerzője, két héten keresztül óránként 1 percig plankelt. Eredményeiről pedig a Men’s Health-nek számolt be.

Olvasd el ezt is!
Az 5 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz edzés közben

Nem olyan régen kezdtem el irodában dolgozni. Maga a munka igazi álommeló, ám mielőtt bekerültem volna a céghez, tanuló voltam, folyamatosan utaztam, bringáztam, sétáltam. De most? A fenekemnek és a szemeimnek sem tesz jót, hogy egész nap a gép előtt ülök.

Miután egyik nap rádöbbentem, hogy két órája meg sem mozdultam, eldöntöttem, hogy változtatok ezen és kitaláltam ezt a remek kihívást. Naponta összesen 8-szor 1 percet plankeltem, ami nem sok, de annál biztos jobb, mint ha ültem volna.

A fittségemmel nincs gond, bootcamp-edzéseket tartok, spinningre járok, futok, súlyzózom és általában lépcsőzöm a lift helyett – pont ezért gondoltam, hogy könnyű dolgom lesz. Pedig a harmadik nap ötödik plankjénél elutottam oda, hogy fél perc után majdnem feladtam, annyira fájtak a karjaim. Nagyon sokat tanultam és kaptam ettől a kísérlettől, el is mondom miért.

forrás: menshealth.com

A szünetek nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is jót tettek

A telefonomon minden órára időzítettem az ébresztőt, hogy 10-től 5-ig mindig legyen 1 percem plankelni. Persze, elég idegesítő volt, ha épp nyakig benne voltam egy adott feladatban, de sokkal frissebben álltam neki újra a munkának, miután teljesítettem az 1 perces plankelést.

Unalmas lett, de könnyen változtattam ezen

8 perc elég hosszú idő. Az első néhány napon alkartámaszban végeztem a gyakorlatot, aztán később váltva, fél-fél percig az alkaromra, majd a tenyereimre támaszkodva. Aztán jött az oldalsó plank és végre az oldalsó hasizmaim is elkezdtek látszódni.

Rájöttem, mennyire szabálytalanul csinálom

Mielőtt elkezdtem volna a dolgot, úgy gondoltam, hogy szabályosan csinálom a gyakorlatot. Miután viszont az egyik kollégám lefotózott, rájöttem, hogy a Notre Dame-i toronyőrére hasonlít a testtartásom, ezért javítottam rajta otthon, a tükör előtt.

A cikk folytatásáért kattints ide!