Edzel, mint egy őrült, mégsem moccan a mérleg nyelve? A dietetikus szerint ez az, amit tutira elrontasz!

Menyes Barbi

Rémesen bosszantó tud lenni, amikor tényleg úgy érzed, mindent megteszel az álomalakért, ennek azonban az égvilágon semmi látszatja sincs.

Olvasd el ezt is!
Ugye tudod, hogy sosincs késő csúcsformába lendülni? Ez a 40-es nő megcsinálta, az eredmény pedig fantasztikus!

Tényleg sokat sportolsz – és nem csak úgy, tessék-lássék módon? Rendszeresen futsz, netán edzőteremben izzadsz, erős vagy és kitartó, a testeden viszont ennek semmi nyoma? Persze azért tónusosak az izmaid, de a mérlegen semmi sem változott mostanában? Rémes érzés, a következő dolgot azonban jobb, ha megfontolod!

Olvasd el ezt is!
"Hány kalória van ebben a narancslében?" – kérdezte a hatéves lányom, én pedig kis híján elbőgtem magam

A sikeres dietetikus, Leslie Langevin tudja, de biztosan te is sejted már: a hiba csakis az étkezésedben keresendő, még akkor is, ha úgy gondolod, te helyesen táplálkozol. Sokan ugyanis elkövetik azt a hibát, hogy sokat edzenek, így azt érzik, fel kell tölteni a kiapadt energiaraktárat, de nem foglalkoznak ezzel túl sokat, hiszen úgy vannak vele, hogy sokat mozognak, tehát ehetnek bármit.

A szakértő azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy igenis itt rontják el a legtöbben a dolgot! A fogyáshoz ugyanis negatív kalóriák kellenek: ha mondjuk egy nap 45 perc futással elégetsz 300 kalóriát, de edzés után megiszol egy shake-et, ami szintén ennyi kalóriát tartalmaz, akkor nem fog bekövetkeni a súlyvesztés.

És most jön a matek: ha fogyni akarsz, nem feltétlenül kell drasztikusan diétázni, elég, ha a mozgás mellett valamit kiveszel az étrendedből – vagy mondjuk a futás után csak egy 150 kalóriás tumixot iszol meg.

forrás: GettyImages

Azt pedig már biztosan tudod, hogy a fogyáshoz szükséges még a megfelelő folyadékfogyasztás, a magas protein- és rosttartalmú ételek bevitele, a fehér lisztes és cukros finomságokat pedig nem árt tiltólistára tenni. Az edzés, a séta is jó, de többet érsz el magas intenzítású tréningekkel és a súlyzós edzéssel, mert ha nő az izomtömeget, az anyagcsere is bizony felgyorsul!