Na ne! Biztosan hízni fogsz, ha így fogyasztod a zabkását, akkor is, ha alapból nagyon egészséges

Getty Images
Birta Brigi

A zabpehely egy nagyon egészséges alapanyag, és persze az alakodnak is jót tesz, nem véletlen, hogy a fitneszversenyzők is ezt eszik reggelire.

Olvasd el ezt is!
Eddz úgy, mint egy profi: így csinálja Gökler Kriszti, a Zabkásakirálynő!

Szóval, ha szeretnél leadni pár kilót, tökéletes választás reggelire a zabkása, ám könnyen elronthatod, és kalóriabombává varázsolhatod néhány banális bakival!

Túl sokat eszel belőle!

Akármilyen egészséges is egy étel, semmit sem szabad túlzásba vinni. Ha zabkását készítesz, mérd le előtte szárazon a zabpelyhet, és az adag ne haladja meg a 40-45 grammot. Hiszen te is tudod, hogy jóból is megárt a sok!

Kalóriabomba feltétekkel turbózod fel

Hiába főzöd vízben, édesítőszerrel, ha utána egy üveg Nutellát ráborítasz, vagy csokiszórással tuningolod fel, nem lesz valami diétás. Inkább szórd meg magvakkal, gyümölcsökkel vagy egy kis mogyoróvajjal.

Olvasd el ezt is!
Csak 2 perc: indítsd a napot saját készítésű "szupermüzlivel"!

Túltolod a feltéteket

A fent említett egészséges feltétek esetében is igaz az, hogy ne ess túlzásokba. A magvaknak rendkívül magas a kalóriatartalma, a gyümölcsök pedig cukorban bővelkednek, még ha ezek mind-mind egészségesnek is számítanak.

Nem, mindegy miben főzöd!

A zabkását főzheted vízben, édesítőszerrel, növényi vagy akár tehéntejben cukorral. És egyáltalán nem mindegy, melyiket választod! Már ezzel is sokat ronthatsz rajta, és akkor még az extra feltétekig el sem jutottunk!