Ha tavasz, akkor méregtelenítés! 5 érv, amiért idén se hagyd ki!

Menyes Barbi

Nincs mese, idén is megérkezett a tavasz, a szervezet pedig méregtelenítésért kiált! Reméljük, a következő 5 nyomós érv téged is meggyőz majd arról, hogy láss neki mielőbb - ha máskor nem, legalább az ünnepek után!

Olvasd el ezt is!
Ez áll Tóth Vera döbbenetes fogyása mögött: mindent megtudtunk a gyomorszűkítő műtétről az énekesnő orvosától

Viszlát, salakanyagok!

Télen a szervezet többnyire raktározó üzemmódra kapcsol, így a legtöbben bizony néhány pluszkilóval zárják a februárt. Egy alapos méregtelenítés azonban beindítja a fogyást, és előkészíti a szervezetet a könnyebb ételekre. Ráadásul gondolj arra, hogy tavasszal a lakást is nagyon alaposan kipucolod – miért ne tennéd meg ugyanezt a testeddel?

Vészesen közeleg a bikiniszezon!

Áprilisban egyáltalán nem korai a nyaralást tervezni, ha pedig már most azon aggódsz, hogy mutatsz majd a fürdőruciban, és itt-ott elégedetlen vagy a testeddel, akkor egy méregtelenítést érdemes lenne beiktatnod a mindennapokba!

forrás: GettyImages

Búcsúzz el a narancsbőrtől!

A salakanyagok a bőrön is meglátszódnak: nem csak pattanások formájában, de bizony a combon és a popsin, narancsbőrként is felütik a fejüket. Most még persze könnyű, de nemsokára itt lesz a falatnyi sortok ideje, a cellulitisz pedig nem foszlik semmivé egyik napról a másikra. A detox azonban szuper módszer a narancsbőr elűzésére vagy a csökkentésére!

Tavaszi fáradtság helyett töltekezz fel vitaminokkal!

Minden évben, menetrendszerűen van pár hét, amikor úgy érzed, se kedved, se erőd bármihez, ezért pedig a tavaszt okolod? Van megoldás, méghozzá természetesen a méregtelenítés: a sok folyadék, a könnyű, vitamindús ételek és az okosan összerakott étrend bevezetése után sokkal, de sokkal több energiád lesz, mint korábban – így nyomokban sem találkozol majd a tavaszi fáradtsággal!

forrás: GettyImages

Nem árt egy kis önfegyelem!

Nem csak a sport tanít ám önfegyelemre! Az egészséges étkezés sajnos néha lemondásokkal jár, de megtanít magadra, a test jelzéseire figyelni, aminek hosszú távon rengeteg pozitív hatását megérezheted!

Fogadd meg a szakértő tippjeit!

Ihász Katalin dietetikus szerint is fontos, hogy tavasszal másként étkezzünk, mint ahogy télen tettük, szerinte azonban a következőkre kellene helyezni a hangsúlyt:

"Intenzív méregtelenítésre nem feltétlenül van szükség, ha valaki egész évben egészségesen étkezik. Viszont télen több húst, szénhidrátot és kevesebb zöldséget, gyümölcsöt eszünk – ezen lenne jó változtatni a tavasz közeledtével. Ahogy melegszik az idő, érdemes átállni egy sokkal vitamindúsabb táplálkozásra, egy könnyedebb étkezésre. Ezen kívül mozduljunk ki a szabadba, mozogjunk sokkal többet, mint télen – ezekkel az apró, de hatásos trükkökkel sokat tehetünk az egészségért!"

-

Na, meghoztuk a kedvedet a méregtelenítéshez?