Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A JOY.hu olvasói igyekeznek tudatosan építeni a jövőjüket - "Hol fogsz tartani 30 év múlva?" tesztünk eredménye + 6 tuti spórolási tipp

A JOY.hu olvasói igyekeznek tudatosan építeni a jövőjüket - "Hol fogsz tartani 30 év múlva?" tesztünk eredménye + 6 tuti spórolási tipp
A nap cikke

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 4.: az Ikreknek túl sok feladatra kell koncentrálniuk, az Oroszlánok kissé túlzónak találják egy bizonyos személy törődését

A csillagok hétvégére is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Olvasd el!

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Olvasd el!

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Facebook
Twitter
Pinterest
Túlnyomórészt igyekszik tudatosan tervezi jövőjét a több mint 2000 kitöltő, akik válaszoltak a személyiségtesztünkre. Nézzük az eredményeket!

Nemrég mini-kutatást végeztünk az olvasóink között a Groupama felkérésére, arra voltunk kíváncsiak, a JOY-lányok mennyire elégedettek a jelenlegi életükkel, munkájukkal, és hogyan képzelik a jövőt, hogyan látják magukat 30 év múlva.

Íme néhány a kérdések közül, amikre egész érdekes válaszok érkeztek, sok helyen elsöprő a többségi szavazat.

HOGY ÁLLSZ A SPÓROLÁSSAL? MEDDIG TART KI A FIZETÉSED?

1) Mindig alig várom, hogy jöjjön a következő havi fizu!

2) Az alapvető szükségletek mellett meg-megengedek magamnak néha egy kis extra "fényűzést".

3) Előre eltervezem, mire mennyit költök egy hónapban, fixek a kiadásaim.

Erre a kérdésre 80%-ban a 2-es választ adták a kitöltők, amiből arra következtethetünk, hogy a JOY olvasók átgondolják a havi várható kiadásaikat, de nem sanyargatják magukat, ha nem muszáj; inkább megjutalmazzák magukat időről időre egy kis különlegességgel, ami azért jó szokás, mert ha az ember a kemény munkával megszerzett pénzét tudatosan osztja be, és jutalomként, nem pedig alapvetésként gondol az extra kiadással járó dolgokra, akkor évek múlva nem kell aggódnia azon, hogy eltapsolta a fizetését, hanem a jövőbeli álmok megvalósítására is marad.

SZOKTÁL KOCKÁZATOT VÁLLALNI?

1) Persze, vágjunk bele, és majd meglátjuk!

2) Attól függ, miben, és hogy mekkora a tét.

3) Soha! Mindig biztosra megyek.

Erre a kérdésre 64%-ban a 2-es választ adták, amiből szintén kitűnik, hogy az olvasóink többségében tudatosak, hiszen nem vágnak bele vakon bármibe, emellett viszont a kellő kíváncsiság és merészség is megvan bennük, hiszen nem zárkóznak el az új, elsőre nagyobb kihívást jelentő dolgoktól sem, csak hogy a biztos, jól bevált dolgoknál maradjanak.

AZ ALÁBBIAK KÖZÜL MI AZ, AMIRE AZ ELKÖVETKEZŐ 10 ÉVBEN GYŰJTENI FOGSZ?

1) Családalapításra, szeretnék gyermeket nevelni.

2) Gondoskodni fogok a jövőmről, pl. élet- vagy nyugdíjbiztosítással.

3) Kiépítem az egzisztenciám, saját otthonra, autóra gyűjtök.

Az olvasók többsége (71%) a 3-as választ adta, az olvasóközönség életkori sajátosságaiból kiindulva érthető, hogy a fiatal, huszonéves nőket legfőképp most az élet nagy mérföldköveinek elérése - első saját autó, első saját lakás, stb. - foglalkoztatja.

MILYEN AZ ÁLOMOTTHONOD?

1) Családi ház nagy kerttel.

2) Menő loft lakás, gyönyörűen berendezve.

3) Elég egy szerényebb otthon is, legszívesebben folyton járnám a világot.

52% azt válaszolta, családi házat szeretne nagy kerttel. Egy saját házhoz nagy kerttel sok évnyi munka, energia - ha saját építkezésről van szó, pláne - és spórolás kell, hogy felnőttként tényleg abban az álomotthonban élhessünk, amit elképzeltünk. Ezért mindenképp fontos előre gondolkozni, és tudatosan átgondolni, mire és mikor kell nagyobb kiadással számolni.

A válaszolókat három nagy csoportra osztottuk, így az alábbi teszteredmények jöttek ki:

1) Abszolút tudatosan éled az életed, nem kétséges, hogy 30 év múlva ott tartasz majd, ahol lenni szeretnél, ráadásul nem fogsz elfeledkezni a saját kiegyensúlyozott időskorodról sem! Ha kedvező lehetőséget keresel az időskorra való takarékoskodáshoz, akkor keresd fel a www.groupamanyugdij.hu-t, így akár tiéd lehet a garantált ajándékok egyike, a páros Robbie Williams koncertjegy vagy egy tablet!

2) Folyamatosan törekszel arra, hogy tudatosan éld az életet, 30 év múlva pedig könnyű szívvel emlékszel vissza a fiatalkori énedre. Ugyanakkor tehetsz még többet is, hogy időskorodba kiegyensúlyozott életet élhess! A részletekért látogass el a www.groupamanyugdij.hu-ra, hogy akár tiéd lehessen a garantált ajándékok egyike, a páros Robbie Williams koncertjegy vagy egy tablet!

3) Igazi hedonista vagy, csak a pillanatnak élsz! Az élmények határozzák meg az életed, ugyanakkor nem árt előre gondolkodnod: ha folytatni akarod ezt az életstílust időskorodban is, azért időben kell tenned! Most tiéd lehet a garantált ajándékok egyike, a páros Robbie Williams koncertjegy vagy egy tablet, a részletekért látogass el a www.groupamanyugdij.hu-ra!

A több mint 2000 kitöltő válaszai alapján 75%-nak jött ki a 2-es, 20%-ának a 3-as, és 5%-ának az első eredmény.

Nincs azzal semmi baj, ha valaki tizen- és huszonéves korban az embernek még nincs teljesen kikristályosodott elképzelése arról, mi lesz vele 30 év múlva, ettől függetlenül nem árt, ha kicsit előrelátóan gondolkozunk, főleg ha vannak olyan álmok, amikhez bizony időben félre kell tenni.

Mivel a többségnek a 2-es eredmény jött ki, amiben benne van, hogy folyamatosan törekszik arra, hogy tudatosan éljen, mégis azért ennél többet is tehet azért, hogy idősebb korára kiegyensúlyozottabb élete legyen, összegyűjtöttünk pár tippet, ami segítség lehet:

1. Csinálj egy spórolási szisztémát

Döntsd el, havi szinten mennyit és mire teszel félre. Írd le szépen, mire is kell a pénz: "ruhákra", "kajára", "lakásra", "nyaralásra", így megtanulsz priorozálni.

2. Gondolkozz előre

Épp nem vagy pénz szűkében, félre is tudsz tenni arra, amire vágysz? Nem mehetsz biztosra, ki tudja mi lesz a munkahelyeden, mikor jön valamilyen váratlan kiadás. Az idő előrehaladtával a kiadások pedig egyre csak nőnek, ahogy nő az életszínvonal, nőnek az igények is, majd jön a családalapítás, egyre több a számla...Ha biztosra szeretnél menni, köss nyugdíjbiztosítást.

3. Tűzz ki célokat

Sokkal szívesebben vonod meg magatól pillanatnyi szinten azt a finom lattét vagy azt a felesleges cipőt, ha tudod, hogy egy nagyobb jó - például egy autó vagy az első saját lakásod - az álomcél.

4. Vezesd a bevételeket és kiadásokat

Az a legjobb, ha tételesen vezeted, mennyi áll a házhoz havi szinten, és mi mindenre megy el a pénz, így láthatod, mi a felesleges kiadás, és hogyan tudnál még észszerűbben költekezni. Jó módszer erre, ha megtakarítási számlát nyitsz.

5. Ne dobd ki az aprót!

Apróságnak tűnik - szó szerint -, de sok összegyűlik abból, amit alapesetben a táskád alján hagysz, több tízezer Forint is lapulhat itt-ott a lakásban, rendszeresíts egy perselyt rá.

6. Gondold át, mire költesz

Tényleg szükséged van rá? Kerüld az inpulzusvásárlást, inkább aludj rá egyet, mielőtt hirtelen megvennél valami felesleges dolgot. Ha valami tényleg hiánycikk vagy nagyon vágysz rá, de nagyobb kiadás, érdemes megvárnod az akciókat - nemsokára itt a JOY-napok is, május 12-14. csak szólunk!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

A rák 8 korai jele, amit sokan nem ismernek: a köhögés és az állandó fáradtság is figyelmeztető tünet

Sok esetben a ráknak nagyon szokatlan, meglepő jelei vannak, amelyeket sokan nem ismernek, pedig fontos, hogy időben felismerje mindenki!

Kép

3 szexpóz, ami a pasik szerint messze a legrosszabb – És 3, ami szerintük a legjobb

Nagy tévedés abban a hitben élni, hogy a férfiak mindenféle módon és pózban szereti magukévá tenni a nőket, ugyanis náluk is vannak olyan pozitúrák, amelyek ha nem is tiltólistásak, szeretik őket mellőzni az együttlétek alkalmával.

Kép

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép

Sztárok, akik 2024-ben lesznek 60 évesek - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Kép

A hirtelen hasi hízás 5 oka: súlyos betegséget is jelezhet

Bárkivel előfordulhat, hogy egy lazulós hétvége alatt kicsit többet eszik a szokásosnál, ezért felszalad rá 1-2 kiló. De ha ennél is többet hízol rövid időn belül, azonnal fordulj szakemberhez!