Őrületes zabkása-ötletek, amikre eddig nem is gondoltál (De komolyan!)

Getty Images
Birta Brigi

A zabkása évek óta népszerű reggeli az egészségesen táplálkozók körében, és ez nem véletlen: tele van rosttal, lassan felszívódó szénhidrátokkal és ásványi anyagokkal. De néha kicsit már uncsi? Mutatunk pár igazán úttörő ötletet!

Olvasd el ezt is!
Puffadva ébredtél? Ez a 3 reggeli segít!
  • Ne vízbe vagy tejbe áztasd, hanem más folyadékba. Az USA-ban például újabban kezd elterjedni, hogy ízesítetlen jázminteában készítik el, de a 100%-os, hidegen préselt levek is egy teljesen más szintre emelik. Mindkettőt tovább turbózhatod még magvakkal, mogyorófélékkel, és gyümölcsökkel!

  • Keverj hozzá tojásfehérjét! Elsőre nem hangzik túl jól, de ha forró zabkásába belekeversz egy tojásfehérjét, az azonnal megfő, és puhává, krémesebbé, nem mellesleg proteindússá teszi a reggelidet.
Olvasd el ezt is!
7 mód - így teszed egészségtelenné a zabkásád
  • Pirítsd meg egy serpenyőben minimális kókuszolajon a zabpehely szemeket, és csak utána áztasd tejbe vagy főzd meg. Különleges ízt ad neki, nagyon fog tetszeni, ezt garantáljuk!

  • Sós vízben készítsd el, keverj bele egy kis olívaolajat és a kedvenc fűszereidet, majd üss a tetejére egy tojást. Íme a zabkása sós verziója.

  • Öntsd fel egy jó eszpresszóval a tejes zabkását. Íme a zablatte!