Így eddz a ciklusod különböző fázisaiban

Joy.hu

Sok nő nem edz, amikor megjön neki. Pedig ilyenkor sem érdemes felhagyni a mozgással, csak tudnod kell, milyen módszereket válassz.

Olvasd el ezt is!
Mi már tudjuk, hogy mi lesz a kedvenc edzésed idén: Íme 2017 top fitnesztrendje

Megmutatjuk, a ciklusod különböző hetein milyen gyakorlatokat végezz!

Első hét

Az osztrogén és progeszteron szintje nagyon alacsony, kezdődnek a görcsök. Ugyenezek a hormonok viszont emelik a fájdalomküszöböd, és abban is segítenek, hogy az izmaid gyorsabban regenerálódjanak. Lehet, hogy legszívesebben magzatpózban feküdnél az ágyban, pedig érdemesebb inkább valamilyen kemény edzést, például boot campet, vagy crossfitet végezned.

Második hét

Az emelkedő tesztoszteronszintnek köszönhetően ebben az időszakban tudsz a legjobban izmosodni. Végezz súlyzós edzéseket, de a térdedre vigyázz! Egyes kutatások szerint az ösztrogén szintjének emelkedése ízületi sérülésekhez vezethet.

Olvasd el ezt is!
Így sportolj, ha nem akarsz sehova bérletet venni! - 5 olcsó tipp

Harmadik hét

Az ovuláció során a legmagasabb az ösztrogén mennyisége a szervezetedben, ebben az időszakban az elraktározott zsírt használja üzemanyagként a tested. Szuper időszak ez a kardióra, hosszú futásokra.

Negyedik hét

A női szerveid a nagy eseményre készülnek, épp ezért nő a progeszteron szintje: sírsz és felpuffadsz. Ha rá tudod venni magad a mozgásra, minden tisztelet a tiéd! De nyugi, a séta, vagy jóga, esetleg egy kis Pilates is megteszi.

Te milyen könnyen veszed rá magad a mozgásra, ha megjött?