Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Szuper benti kutyás játékok a fagyos napokra

Szuper benti kutyás játékok a fagyos napokra
Facebook
Twitter
Pinterest
Farkasordító hidegre számíthatunk a hétvégén, az előrejelzések szerint bőven -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet. Több órás kirándulás és séta sem kutyának sem gazdinak nem ajánlott ilyen hidegben. Itt a remek alkalom, hogy nagyszerű benti játékokkal szórakoztassuk kutyánkat , dolgoztassuk meg az agyát, tanítsuk meg új dolgokra . Hidd el, jobban le fog fáradni tőle, mint egy több órás sétától.

"Melyik kéz" játék

Ehhez a játékhoz nincs másra szükséged mint apró, de nagyon erős illatú jutalomfalatokra. Tökéletes például az apróra vágott parizer, vagy virsli. Nagyon egyszerű játék, hamar megtanulja a kutya és általában imádják.

  • vegyél az egyik kezedbe egy jutifalatot csukd ökölbe a kezeidet és tartsd a kutyád elé, egymástól távol
  • „hol a falat” vagy „keres” vezényszóval vedd rá a kutyádat, hogy válassza ki, melyik kezedben van a falat
  • ha kiválasztja a helyes kezedet, nyisd ki, dicsérd meg és add oda neki a falatot
  • ha az első pár alkalommal nem jól válszat, ne szidd meg, kell neki egy kis idő, amíg rájön a feladatra. Rossz választáskor viszont soha ne add oda neki a falatot.
Kép

Elrejtős játék

Válassz egyet kutyád játékai közül. Ültesd le a kutyust, mutasd meg neki, mi van a kezedben. Rejtsd el a játékot bárhol a lakásban, de úgy hogy elérhető legyen a kutya számára. Az elején még könnyű helyeket válassz, aztán ahogy belejön a kutyus, mehetnek az egyre izgalmasabb rejtekhelyek. "Keresd" vezényszóval indíthatod a játékot. Ne felejtsd el jutalmazni, ha megtalálja és visszahozza a játékot.

Szappanbuborék

A legtöbb kutya valamiért imád szappanbuborékot kergetni. Ha elég nagy a benti helyiség egy kis ugráláshoz, mehet a buborék parti. A gyerekeknek gyártott buborék fújok nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot, így használhatod nyugodtan a kutyádnál is.

Tanítsd meg neki a játékok nevét

A kutya nagyjából egy 2 éves gyerek intelligenciájával rendelkezik, több mint 200 szót képes megtalnulni. Nagyon jó móka és agytorna, ha megtanítjuk neki a saját játékainak a nevét. Kezdhetjük rögtön a kedvencével. Vedd a kezedbe és használj rá egy szót, pl: piros labda. Innentől kezdve csak így nevezd játék közben. Hol a piros labda, hozd ide a piros labdát stb. Egy kis gyakorlás után a kutyus összeköti a nevet a tárggyal és megtanulja használni. Később tegyél egy próbát: tedd egymás mellé a játékait és hozasd oda vele a piros labdát. Ha kiválasztja és hozza, akkor megtanulta, jöhet a következő

A legtöbb kutya imádja a feladatokat, a kihívásokat, a gondolkodós agytornákat. Ne feledjétek, nem csak fizkailag kell őket „karban tartani”, hanem szellemileg is.

Játszatok, tanuljatok és töltsetek minél több hasznos időt kutyátokkal.

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Toplista: Minden idők 10 legjobb romantikus filmje, amit MUSZÁJ megnézni

Készítsd a popcornt, aztán tarts maratont a legnépszerűbb romantikus filmekből, amelyek garantáltan mosolyt csalnak az arcodra, vagy a könnyekig meghatnak.

Kép

A citromos víz 6 áldásos hatása, amiért érdemes fogyasztanod: a súlycsökkentés mellett másban is segítségedre lehet!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép

A csillagjegy, akinek nagy szerencsét hoznak április utolsó napjai

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép

A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!