6 tipp, hogy beinduljon a fogyás erőlködés nélkül

Europress
Birta Brigi

Ha a fogyás kerül szóba, azt gondolod, hogy ez csakis éhezéssel és kemény edzéssel jöhet létre? Pedig eleinte kisebb, apróbb változásokkal is nagy eredményeket lehet elérni!

Olvasd el ezt is!
Hűha! Ennyit híznak a diákok a főiskola alatt
  • Igyál vizet minden étkezés előtt
    Ennek a jó öreg tanácsnak több oka is van! Az egyik, hogy a szomjúság és éhség központ egy helyen található az agyban, aminek következtében sokan összekeverik a két érzést, és akkor is esznek, ha valójában inniuk kellene. Másrészt egy kutatás szerint 30%-kal felpörgeti az anyagcserét fél liter víz elfogyasztása az azt követő 30-40 percben. Tehát ha ennyivel iszol étkezés előtt, sokkal kevesebbet eszel majd, plusz kevesebb fölös energiát is raktároz el a szervezeted.

  • Figyelj oda, amikor eszel
    Vannak dolgok, amiket nem ajánlott egy időben csinálni: ilyen a vezetés és az SMS-ezés, de például a TV-zés és evés is. Az agyadnak nagyjából 20 perc kell ahhoz, hogy a gyomorból megkapja az infót arról, hogy jóllaktál, de ha te közben másra figyelsz, és csak benyomod a kaját, egyszerűen nem fogod fel, hogy már nem kellene többet enni, és könnyen túleszed magad. Amikor étkezel, koncentrálj rá, és ne csinálj közben semmi mást.

  • Apró trükkökkel kevesebb kalória
    Egy kis odafigyeléssel könnyedén lecsökkentheted az ételeid kalóriamennyiségét. Az ebédnél olajban sült, panírozott rántott csirkemell helyett fogyassz grillezettet, kerüld a folyékony kalóriákat, azaz a cukros üdítőket, és a kávédra se kérj mostantól tejszínhabot. Csak arra ügyelj, hogy mostantól picivel kevesebb olajat és cukrot tartalmazzanak az ételeid!
Olvasd el ezt is!
3 clean eating tipp a világ egyik legbefolyásosabb táplálkozási szakértőjétől
  • Mozgás!
    Ha még nem vagy képes rávenni magad az edzésre (egyszer el kell kezdened, viszont késleltetheted egy ideig), akkor csak figyelj arra, hogy a nap folyamán többet mozogj, mint eddig. Szinte minden telefonban található már lépésszámláló, így követheted, hogy hány lépést teszel meg egy nap: törekedj a tízezerre! Plusz kelj fel óránként az irodai asztalodtól, nyújtózkodj meg, és tegyél egy-két kört.
  • Egyél többet!
    Sok esetben az okozza a hízást, hogy az illető nem eszik eleget. Igen, jól hallottad! Ha drasztikusan lecsökkented a bevitt kalória mennyiségét, a tested raktározó üzemmódba kapcsol, és a levegőtől is hízol majd. Jusson eszedbe, hogy 3 óránként kapj be valamit mindenképpen.
  • Aludj jól!
    A kevés és rossz minőségű alvás nem csak a szemed alatti táskáidat növeli, de a popód vagy a pocid méretét is. Az alváshiány bizonyítottan az egyik legkomolyabb hízást előidéző dolog, mert így megnövekszik az éhségért felelős hormon szintje, és lecsökken a jóllakottságot okozó. Szunyókálj naponta legalább 7 órát!