Hűha! Ennyit híznak a diákok a főiskola alatt

Europress
Birta Brigi

A főiskola természetesen rengeteg változást okoz mindenki életében, de arra nem is gondolnál, hogy ez a testsúlyodra is vonatkozik!

Olvasd el ezt is!
A fitt blogger tippje: Ne félj a szénhidrátoktól, nem bántanak!

Nemrég tettek közzé egy kutatást a Journal of Ntrition Education and Behaviorben arról, hogy a diákok mennyit híznak az alatt az idő alatt, amíg elvégzik a főiskolát vagy az egyetemet. A felmérést végzők rengeteg gólya testsúlyát mérték meg az iskolakezdéskor, majd a második félévben, és végül az államvizsgánál.

A főiskola elején még nem szaladt fel senkire számottevő pluszkiló annak ellenére, hogy sokan azt hiszik, ilyenkor a rengeteg buli miatt ennek kellene történnie. Mindenesetre a hosszú főiskolai évek alatt átlagosan 4,5 kg-ot szednek fel az emberek. A legdurvább adat, hogy a gólyák között 23% túlsúlyos fiatalt regisztráltak, míg diplomásként már 41%-ot.

Olvasd el ezt is!
Ezek a leghatásosabb tanulási tippek

Ezt könnyedén meg lehetne előzni ilyen fiatal szervezetekben, hiszen ha már hetente 3 alkalom edzést beiktatnak, az állandó pizzarendelések helyett inkább könnyű, fehérjében dús ételeket fogyasztanának vacsorára, és emellett minden más szokásukon nem változtatnának, sokkal kevesebbet, vagy egyáltalán nem híznának.