3 clean eating tipp a világ egyik legbefolyásosabb táplálkozási szakértőjétől

Europress
Birta Brigi

Ha megfogadtad, hogy idén sokkal jobban figyelsz majd az egészségedre, esetleg az alakodból szeretnéd kihozni a maximumot, olvasd el Michael Pollan tanácsait, aki többek között az Életadó ételeink című könyv szerzője, és a világ egyik legbefolyásosabb embere.

Olvasd el ezt is!
Mel C vallomása: "Sokáig küzdöttem étkezési zavarokkal!"

Michael a táplálkozási életben igazán nagy sztár, tanácsaival rengeteg ember kezdett új, egészségesebb életet, és változtatta meg az egész testét. Íme a legfontosabb tanácsai, ha te is szeretnél fittebbé válni!

Válaszd az igazi ételeket!

Akkor is, ha nincs pénzed arra, hogy folyamatosan organikus és bió ételeket vásárolj, próbálj meg valódi ételeket fogyasztani. Felejtsd el a feldolgozott kajákat, az előre elkészített fogásokat, mint a zacskós leves és a lila cukormázzal borított fánk. Lehetőleg főzz otthon, hogy tudd, mi van abban, amit megeszel!

Michael Pollan
Olvasd el ezt is!
Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Nyugodtan egyél húst, de ne túl gyakran

Ha jó minőségű húst vásárolsz, azzal rengeteget teszel az egészségedért. A húsban mind a 8 esszenciális aminosav megtalálható, míg a növényi eredetű fehérjékben csak némely, így igazán hasznos forrás. Inkább fogyassz ritkábban, de akkor olyat, ami valóban jó. De érdemes minden héten beiktatni 1-2 olyan napot, amikor vega vagy.

Ne dőlj be a kajamarketingnek!

Amikor a tejet azzal próbálják eladni, hogy a kalcium miatt elengedhetetlen a szervezeted számára, csak gondolj arra, hogy a spenótban sokkal több van. Vagy, amikor a zsírmentes joghurtot vennéd meg, mert jobb a diétádnak, akkor jusson eszedbe, hogy biztosan sok benne a cukor. Ne dőlj be a jól csengő reklámszövegeknek!

Ezeket nem olyan nehéz betartani, ugye?