A fitt blogger ajánlja: 3+1 tízperces reggeli

Europress
Fit.Love.Réka

A reggeli, tudjuk jól, a nap legfontosabb étkezése. Ébredés után fontos, hogy feltöltsük a kiürült tápanyagraktárainkat és ki nem szeret csodás, színes-megpakolt reggeli tálakat belepakolni a pocijába? Erre persze nem mindig van idő, de ilyenkor is össze tudunk dobni pár perc alatt olyat, ami finom, egészséges és nem utolsósorban tápanyaggazdag.

Olvasd el ezt is!
A fitt blogger 5 tippje, hogy te is motivált maradj az őszi-téli szezonban!

A klasszikus zabkása

Főzve vagy mikróban 2-3 perc alatt kész, eheted sósan vagy édesen is. A lehetséges feltétek száma végtelen: magvak, fehérjepor, gyümölcsök, aszalványok, étcsoki vagy aki sósan szereti, akár sajt, sonka is. Én egyszerűen nem tudom megunni, pedig egy héten 4-5-ször ezzel indul a napom.

Magas fehérjetartalmú, tökéletes energiaforrás, B- és E-vitamin és rostban gazdag, emellett meg kálcium, magnézium, vas, kálium, foszfor és is található benne. Jó hatással van az emésztésre, gyorsítja az anyagcserét, a rostok pedig segítenek abban is, hogy kellően eltelítsen a következő étkezésig.

Olvasd el ezt is!
Puffadva ébredtél? Ez a 3 reggeli segít!

Tojás

Rántotta, tükörtojás, omlett – bármilyen formában is esszük, nem nyúlunk mellé, mert táplálkozásfiziológiailag nagyon jól hasznosul, függetlenül attól, hogy nyersen, főzve vagy sütve kerül elfogyasztásra.

A tojás gazdag fehérje- és aminosav-forrás: sőt, azon kevés ételek egyike, amelyek teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, azaz a szervezet számára szükséges esszenciális aminosavak (9) mindegyike megtalálható benne. Emellett számos vitaminnal és ásványi anyaggal van tele, többek között tartalmaz A, B12, D és E-vitamint, folsavat, szelént és kolint. Sonkával, sajttal, zöldségekkel is felturbózhatod.

Szendvics

Azt már régóta tudjuk,hogy a szénhidrát nem az ellenségünk, hiszen a testednek energiára van szüksége a szellemi és fizikai fittséghez. A szervezeted számára létfontosságú ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjéket és szénhidrátokat egy helyesen összeállított szendviccsel is biztosítani tudod. Fontos, hogy a pékárú lehetőleg teljes kiőrlésű gabonából készüljön, a töltelék pedig sovány húsból, sajtból, nyers zöldségekből álljon.

Olvasd el ezt is!
Ezt árulja el az intelligenciádról, hogyan eszed a tojást

+ 1. Palacsinta

Nem állítom, hogy 10 percbe belefér, de hétvégenként érdemes beiktatni a reggeli repertoárba. Rengeteg lisztből készíthetünk egészséges verzió – legyen az zabliszt, kókuszliszt, mandulaliszt vagy sima banánnal kevert tojás, vagy előre csomagolt pancake mix. A díszítésnek itt is csak a fantázia szab határt.

Cikkünk szerzőjének szuper reggelijeit megtalálod az INSTAGRAM OLDALÁN is!