Megdöbbentő statisztika: ennyi nőt zaklatnak futás közben

Europress
V. Zsófi

Mintha nem lenne elég nehéz egyébként is rávenni magunkat a sportolásra!

Amikor az ember elkezdi élvezni a futást, megtapasztalja, hogy elképesztően relaxáló hatással bír, no persze akkor nem, ha közben tartanunk kell egy zaklatóktól.

A Runner’s World felmérése szerint a nők körülbelül 43 %-át zavarták már meg futásaik során füttyszóval, dudálással vagy szexuális jellegű beszólással, ezzel szemben a megkérdezett férfiak csupán 96%-a tapasztalt hasonlót.

Olvasd el ezt is!
Applikációk, melyek biztonságosabbá teszik az életedet
forrás: Europress

A felmérésben egyébként 2533 nő és 2137 férfi vett részt, és az is kiderül belőle, hogy a nők tartanak a támadástól, 63%-uk úgy igazítja az útvonalát, hogy elkerülje az általa veszélyesnek ítélt területeket és minden negyedik nő csak világosban hajlandó futni. De akadt a válaszadók között olyan is, aki extra rétegeket visel még nyáron is, vagy naponta változtatja az útvonalát, nehogy kövessék és egy rendőrnő is, aki töltött fegyverrel fut, biztos, ami biztos.

Olvasd el ezt is!
Szívószál, ami megmenthet a nemi erőszaktól?

Ráadásul a női futók több mint fele „aktívan” aggódik futás közben, mert fél az esetleges támadástól, ez azért különösen szörnyű, mert a legtöbben azért is sportolunk, hogy megszabaduljunk a szorongástól. A félelmük pedig nem alaptalan, tavaly ősszel a Margitszigeten is megtámadtak egy nőt, aki a kivilágított futókörön futott.

Olvasd el összeállításunkat azokról az applikációkról, melyek biztonságosabbá tehetik az életedet!