Applikációk, melyek biztonságosabbá teszik az életedet

Europress
V. Zsófi

Nagyon hasznosak lehetnek, ha éjszaka egyedül kell hazamenned vagy veszélyes környéken laksz.

Private Sentinel

A magyar fejlesztésű applikáció riasztás esetén automatikus sms-eket és emaileket küld az előre beállított személyeknek. Illetve posztol a különböző közösségi felületekre is arról, hogy pontosan hol milyen típusú segítségre van szükség. Az applikációban az a különleges, hogy mindenki, aki telepíti, egy közösségbe lép be, sentinellé, azaz őrszemmé válik és riasztást kap arról, ha valaki a közelében bajba került. Az interaktív érképen valós időben tudja követni az eseményt, ami lehet támadás, tűzeset, baleset vagy terrorcselekmény, és értesítheti a hatóságokat.

bSafe

Ezzel az ingyenes applikációval létrehozhatsz egy kört, melyhez hozzáadhatod a szeretteidet, akik a telefonjukon keresztül követhetnek haza a GPS-nek köszönhetően. Ha pedig megnyomod a riasztó gombot az applikációban, figyelmezteti őket és elküldi a pontos tartózkodási helyedet, miközben audio és video felvételt rögzít a telefonodon keresztül, ha később szükséged lenne rá a rendőrségen.

Olvasd el ezt is!
Szívószál, ami megmenthet a nemi erőszaktól?

Circle of 6

Először ki kell választanod hat embert, akik a körödhöz tartoznak, aztán pedig megnyomod az autó, a telefon vagy cset ikont és ezzel megmondod nekik, hogy szükséged van egy fuvarra, hívjanak fel vagy küldjenek üzenetet. Egy rosszul sikerült első randin életmentő lehet!

Companion

Ezzel az alkalmazással a barátaid élőben követhetik a mozgásodat, ellenőrizni tudják, hogy megérkezel-e egyik pontból a másikba. Ráadásul érzékeli, ha a telefon gazdája futni kezd vagy kihúzzák a fülhallgatót, ami arra utalhat, hogy történt valami. Ilyenkor a telefon megkérdezi, hogy jól vagy-e és ha nem válaszolsz 15 másodpercen belül, az alkalmazás riasztást küld ki.

Használsz hasonló applikációt?