Bátor és erős: mutasd meg, hogy szupernő vagy!

Nike
Birta Brigi

Most a kemény csajokat ünnepeljük!

Tudtad, hogy egészen 1984-ig nem indulhattak nők maratoni távon az Olimpián, mert úgy hitték, hogy a mi testünk „nem képes” ekkora táv lefutására? Viszont ebben az évben először Los Angeles-ben megmutatták, mit tudnak, és az aranyérmet egy fantasztikus sportolónő, Joan Benoit Samuelson nyerte el. Ez a pillanat, ez a hatalmas erő inspirálta a Nike dizájnereit, amikor megalkották a Beautiful X Powerful kollekciót, amely a nők erejét, kitartását és bátorságát ünnepli. A kollekció arca a csodálatos Iza Goulart brazil szupermodell, aki maga is kemény sportoló.

A kollekciót Prágában egy nagyon különleges rendezvényen csekkolhattam le, mégpedig a Teniskology-n, ami egy őrülten menő sneaker kiállítás, és rengeteg márka készült valami ütőssel. Az egyik legkiemelkedőbb studió a Nike-é volt, ahol nem csak a kollekció darabjait lehetett meglesni, de készíthettünk magunknak cipőtetkót, vagy fotózkodhattunk például egy unikornison! Egy helyi tervező, Odivi (aki egyébként nálunk, a Mercedes-Benz Fashion Weeken is bemutatkozott) pedig egy különleges kollekciót is tervezett a Beautiful X Powerful cipellőkhöz, ami szintén magabiztosságot és erőt sugároz.

Ha úgy érzed, hogy te is egy csodálatos szupernő vagy, aki bármire képes, akkor ez a kollekció biztos nagyon-nagyon fog tetszeni. Én imádtam, arról nem is beszélve, hogy szuper motiváltan jöttem haza!