Mégsem hizlal a tészta?

Europress
V. Zsófi

Új kutatás, új menü!

A Nutrition and Diabetes című lapban közzétett kutatás szerint a tészta nem hizlal, sőt a rendszeres tésztaevőknél alacsonyabb testtömegindexet mértek, mint azoknál, akik mellőzték.

A hír láttán az első gondolatunk:

Aztán kiderült, hogy a 22 ezer ember étkezési szokásait vizsgáló kutatást a tésztát gyártó Barilla cég rendelete meg, ami kicsit kedvünket szegte, hiszen nekik érdekükben áll kívánatosabbá tenni a tésztát.

Olvasd el ezt is!
Az öt legjobb szénhidrát fogyókúrázóknak

Aztán persze megerősítette a cég, hogy semmilyen módon nem befolyásolták a kutatás kimenetelét.
Viszont az eredményt úgy érték el, hogy csak olasz emberek étkezési szokásait nézték, akik nagyrészt mediterrán étrendet tartanak, tehát a tésztán kívül rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, halat fogyasztanak, kifejezetten egészségesen étkeznek. Illetve a részvevők egyszerre maximum 86 grammnyi tésztát fogyasztottak, ami elég kis adagnak számít.

Tehát ismét kiderült, hogy nem akkora mumus a szénhidrát, de azért nem árt mértékkel fogyasztani. Ha nem is ehetünk mostantól minden étkezésre tésztát, a roppant csinos Susi mintájára hetente néhányszor megoszthatunk egy adagot a pasinkkal!

Te is imádod a tésztát?