Végre! Tudósok egészségesebbé tették a csokit!

Europress
V. Zsófi

Ráadásul úgy, hogy az íze ugyanolyan marad.

A Temple Egyetem úgy véli, talált egy módot arra, hogy 20%-kal csökkentse a csokoládé zsírtartalmát anélkül, hogy az íze megváltozna. Elektromos mezőt használnak még a folyós állagú csokoládén.

Olvasd el ezt is!
4 étel, amitől jobb kedved lesz

A korábbi zsírtartalomcsökkentő módszerek elrontották a csokoládé állagát és ízét is, de az új módszer szerint az elektromos mező abba az irányba hat, amerre folyik a csokoládé, és anélkül csökkenti a zsírszázalékot, hogy bármi hatással lenne a csoki ízére.

Azt ígérik, hogy már jövőre a polcokon lehet az új módszerrel kézült csokoládé, hurrá!

Te édesszájú vagy?