Végre! Tudósok egészségesebbé tették a csokit!
Életmód, Fitt, Egészség, Fogyókúra, Táplálkozás2016. július 11. #Fogyókúra#egészség#Táplálkozás#életmód#Kutatás#Fitteskedjünk#Csoki#csokoládé
Europress
Ráadásul úgy, hogy az íze ugyanolyan marad.
A Temple Egyetem úgy véli, talált egy módot arra, hogy 20%-kal csökkentse a csokoládé zsírtartalmát anélkül, hogy az íze megváltozna. Elektromos mezőt használnak még a folyós állagú csokoládén.
A korábbi zsírtartalomcsökkentő módszerek elrontották a csokoládé állagát és ízét is, de az új módszer szerint az elektromos mező abba az irányba hat, amerre folyik a csokoládé, és anélkül csökkenti a zsírszázalékot, hogy bármi hatással lenne a csoki ízére.
Azt ígérik, hogy már jövőre a polcokon lehet az új módszerrel kézült csokoládé, hurrá!