4 étel, amitől jobb kedved lesz

Europress
V. Zsófi

Edd ezeket, hogy elűzd a rosszkedvet!

Fáradtnak és levertnek érzed magad? Motiválatlan vagy és belekötsz mindenkibe, aki csak annyit kérdezett, hogy vagy? Könnyen lehet, hogy csak nem a megfelelő táplálékot viszed be a szervezetedbe, iktasd be a listánkon szereplő ételeket a menüdbe és légy boldog!

1. Lazac

Már a gyönyörű, rózsaszínes színe miatt is emeli a hangulatodat és rengeteg Omega-3 zsírsavat tartalmaz, mely fokozza a szerotoninszintedet, ami fontos szerepet játszik a depresszió kialakulásának megelőzésében

2. Banán

Talán azt már tudod, hogy remek kálium, vas, A és C-vitaminforrás, amiben rengeteg a rost, de kevesebbszer emlegetett tulajdonsága, hogy triptofánt is tartalmaz, melyet szerotinná alakít a tested, ezáltal fokozza a hangulatodat.

Olvasd el ezt is!
9 dolog, ami fitten tartja Blake Lively-t

3. Étcsokoládé

A jó minőségű étcsokoládé tökéletes nasi, mert intenzív íze miatt kevesebbel is megelégszel belőle, ráadásul stimulálja az endorfintermelést, vagyis boldoggá tesz.

4. Bogyók

A piros-, kék-, és lilaszínű bogyós gyümölcsök (áfonya, málna, szeder) tele vannak antocianinokkal, ez a természetes színezőanyag felelős az intenzív árnyalatukért, de antioxidánsokban is gazdag és még a hangulatodat is fokozza.

+1 ital: tea

Kevésbé drasztikusan élénkít, mint egy duplapresszó, cserébe viszont nem okoz szívdobogást és kiegyensúlyozottabb a hatása. A fekete- és a zöldtea is élénkít, a bennük lévő L-theanine segít fókuszálni és összpontosítani.

Neked mi a tuti felvidító trükköd?