Hidratálj egészséges koktélokkal!

Europress
Birta Brigi

Nyaranta még annak is nagyon oda kell figyelnie a megfelelő folyadék-bevitelre, aki egyébként nehezen veszi rá magát. Éppen ezért most mutatunk pár trükköt, amivel mégis sikerülhet!

A TV2 TestŐr című műsorában legutóbb többek között erre keresik a megoldást. De szó esett még a szőrtelenítésről, tej hasznosságáról, a rostokról és sok más témáról is!

Varázsoljuk simává a bőrünket!

Hogyan érhetjük el, hogy 3-4 hétig simák és szőrtelenek legyenek a testrészeink? Eláruljuk, mire kell odafigyelnünk, ha meg szeretnénk szabadulni a nem kívánatos szőrszálaktól és milyen gyantacsíkokat érdemes használnunk.


A tej rendkívül hasznos folyadék

A tej nagyban tartalmaz kálciumot, emiatt pedig rendkívül hasznos folyadék az emberi szervezet számára.


Hűsítő finomságok

Egy forró nyári napon igazán fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Ez a víz, üdítő mellett lehet egy finom – akár alkoholmentes - koktél is. Erdőhegyi Brigittával utánajártunk, hogyan lehet úgy elkészíteni és elfogyasztani egy-egy italt, hogy közben odafigyeljünk az egészségünkre is.


A folyadék létszükséglet!

Azt mindenki tudja, hogy a folyadékfogyasztás elengedhetetlen az egészségünk érdekében, a napi ajánlott mennyiség felnőtteknek 2-2,5 liter. A hidratáció biztosításánál fontos a folyadékbevitel változatossága. A dehidratáltság csökkenti a szellemi és fizikai teljesítőképességet, károsodik a szervezet hő szabályozó képességét, szív- és érrendszeri funkcióit, a koncentrálóképesség csökkenéséhez, gyengeséghez, fáradtsághoz, fejfájáshoz, ingerlékenységhez, álmossághoz vezethet.


Figyeljünk a rostokra!

A megfelelő táplálkozás és az elegendő rostbevitel elengedhetetlen szerveztünk számára, bizonyos betegségek egy része megelőzhető egy kis odafigyeléssel. Most mutatunk egy nagyszerű receptet, amellyel nem csak az ízlelőbimbóinknak kedvezhetünk, hanem az egészségünknek is!


Élénkít és még finom is

Mi a legnépszerűbb kávé? Miből lehet igazán finomat készíteni? Léteznek-e különleges ízesítésű kávék? Most mindenre választ kapunk!


A folyékony kenyér jótékony hatása

A sör számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nem csupán az immunrendszert stimulálja, de nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása is van. Lengyelországban a vesebetegeknek például orvos írja fel. Megszépíti a bőrt, emellett alkoholmentes változatban kismamáknak is ajánlott. Mindezt egy olyan hölgytől tudtuk meg, akit egyszerűen lenyűgöz a sör világa, sokszor megdöbbentve ezzel a férfiakat…


Mit igyunk?

Utánajártunk, hogy milyen folyadékot érdemes fogyasztanunk, milyen hatásai lehet a szervezetünkre, ha nem megfelelő italt választunk. Nézzük, hogyan tehetünk még többet az egészségünkért!