5 újabb ok, hogy igyál több vizet!

Birta Brigi

Már ezerszer zengtünk ódákat a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék-fogyasztásról, de erre a nyári időszakban még jobban oda kell figyelni. Szóval íme újabb 5 érv, hogy igyál sok vizet:

  • Segíti a fogyókúrádat: Több kutatás is bizonyította már, hogy akik odafigyelnek a folyadékbevitelre, azok könnyebben tartják s súlyukat vagy fogynak le. Az ok egyszerű: egyrészt a szomjúság és éhség érzet egy helyen fut össze az agyban, így talán akkor kajához nyúlsz, ha innod kéne. Másrészt a víz egy bizonyos szinten eltelíti a gyomrodat.

  • Erősíti az izmokat: Edzés közben az izmaid vizet veszítenek, és ilyenkor egyre fáradtabbak lesznek. Szóval, igyál rendesen, ha sokáig szeretnéd bírni a tréninget!

  • Tisztítja a bőrödet: Segít kiűzni azokat a méreganyagokat, amiktől aknék és mitesszerek alakulnak ki az arcbőrödön.
Olvasd el ezt is!
6 dolog, amit tudnod kell a vízivás fontosságáról
  • Elűzi a fáradtságot: Sokszor nem is kávéra van szükséged, hanem egy kis vízre, mert a dehidratáltság fáradtsághoz vezet. Igyál-igyál!

  • Fájdalom csillapító: Ha dehidratált a tested, sokkal erősebben érzel olyan fájdalmakat, amik egyébként meg sem kottyannának! Ha pedig már ásványvíz: hallottad, hogy megújult a Spar sajátmárkás ásványvize, a Verde? A szép új csomagolás ugyanazt a megbízható, egészséges belsőt jelenti, mint korábban!
Olvasd el ezt is!
A citromos víz tényeg segít a fogyásban?

Ugye, te is megiszol napont 2-2,5 liter szénsavmentes vizet?