Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 dolog, amit akkor is fontos megtenned, ha a nárcisztikus párod ellenzi

5 dolog, amit akkor is fontos megtenned, ha a nárcisztikus párod ellenzi
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha a párod narcisztikus, fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy akkor is jogod van megtenni bizonyos dolgokat, ha azokat a párod nem validálja!

Ha nárcisztikussal élsz egy kapcsolatban, akkor finoman fogalmazva is nehéz helyzetben vagy, mert olyan dolgokért is meg kell küzdened, amik máshol természetesek, és szót sem ejtenek róla.

Határok kijelölése

A nárcisztikusok kifejezetten jók abban, hogy úgy gázoljanak át a határaidon, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, sőt, sértődéssel, manipulációval elhitethetik veled, hogy nincs jogod határokat felállítani velük szemben. Tudd, hogy az énhatárok kijelölése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egészséges életet tudj élni. A határaid változhatnak az éppen aktuális helyzettől, érzelmi állapotodtól függően, és személyenként is, de abban biztos lehetsz, hogy mindenkivel szemben állíthatsz fel határokat.

Öngondoskodás

Ha egy nárcisztikussal élsz együtt, akkor az önbecsülésed nagy eséllyel nem túl erős. Fontos azonban, hogy ne mondj le magadról, és gondoskodj a jóllétedről! A nárcisztikus elvárja, hogy mindig ő legyen a középpontban, olyan esetekben is, amikor neked lenne szükséged törődésre, bátorításra, vagy egyszerűen csak pihenésre. Ne hagyd, hogy elszívja az energiádat, és légy tisztában azzal, hogy jogod van időt fordítani magadra is, jogod van tenni azért, hogy a szükségleteidet és az igényeidet kielégítsd!

Az érzelmeid kifejezése

Semmiért nem büntet jobban egy nárcisztikus, mint azért, hogy kifejezed a tőle eltérő véleményedet, érzéseidet – főleg akkor, ha neki is köze van ahhoz, hogy nem érzed jól magadat. Ilyenkor mesterei módon forgatja a lapokat, hibáztat, manipulál, játsza a mártírt, csak azért, hogy rá irányuljon a figyelem. Ne menj bele a játékába, tartsd mindig észben, hogy jogod van szomorúnak, elkeseredettnek, dühösnek érezni magadat, és jogod van ezt ki is fejezni. Ha asszertívan kommunikálsz - azaz a saját érzéseidről beszélsz, nem pedig hibáztatsz -, mégis magára veszi, az nem a te ügyed, hanem az övé. A legjobb, ha nem vársz pozitív végkifejletet, mert annak kicsi az esélye, de ne érezd magad soha rosszul, hogy kifejezed az érzelmeidet!

Az örömöd megélése

Egy nárcisztikus képtelen veled együtt örülni, jobb esetben is annyira számíthatsz tőle, hogy kénytelen-kelletlen mond egy hurrát faarccal. Természetes emberi igény, hogy vágysz arra, hogy a szeretteiddel megoszd az örömödet, de egy nárcisztikus ilyenkor is csak annyit lát a helyzetből, hogy a te sikered által ő lentebb került – számára így működik a világ. Vedd sorra, hogy kikkel érdemes megosztanod a sikereidet, kik azok, akik veled együtt tudnak örülni, és fordítsd oda az energiáidat.

Önfejlesztés

A nárcisztikus akkor érzi magát jól, ha visszafejlődsz, hiszen annál könnyebb leuralnia téged. Tény, hogy egy ilyen személyiségű „társ” mellett nehéz fejlődni, de ne feledd, hogy csak úgy élhetsz egészséges életet, ha folyamatosan tanulsz magadról, a világról, ha céljaid vannak, amiket igyekszel elérni – vagyis, ha haladsz az életedben. Fontos, hogy ne hagyd abba az olyan tevékenységeket, amik örömet okoznak, amiket élvezel, akkor sem, ha a párod erre kér.

Az önmegvalósítás és a személyiségünk fejlesztése egyenes út ahhoz, hogy teljes éltet éljünk, és magunk mögött tudjuk hagyni a bántalmazó kapcsolatainkat.

Ha szívesen olvasnál még a nárcisztikus emberekről, akkor ezt se hagyd ki:

Galéria / 4 kép

4 dolog, amire készülj fel, ha szakítasz egy nárcisztikus emberrel

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!

Kép

5 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Bridgerton új évadáról

Ideje pezsgőt bontani, hiszen május 16-tól végre streamelhető A Bridgerton család harmadik évadjának első négy része a Netflixen, amiben Colin és Penelope szerelméé a főszerep!

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!

Kép

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!