Egy darabot a szívemből

Egy darabot a szívemből
B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek

A Futrinka Egyesülettel kb. 3 éve találkoztam először, a munkám miatt kerültünk kapcsolatba. Akkor még kevertem a fogalmakat: befogadó – örökbefogadó, aztán hamar megtanultam az ideiglenes befogadó fogalmát, mert én is az lettem... Az utcáról, vagy innen-onnan begyűjtött kutyusoknak szinte minden állatmentő szervezet ideiglenes befogadót, átmeneti otthont szeretne találni, hogy az amúgy is halálra szeppent kutya ne egy kennel soron várja az új gazdáját, hanem családba kerüljön, oktassák, szeressék, készítsék fel az új életre. Ez az ideiglenes befogadó feladata: gondoskodj róla, szeresd, tanítsd, és ha eljön a pillanat, engedd el. Kemény, mi? Azt gondolom, ehhez olyan önzetlen szeretet kell, mint amilyet egy kutya képes nekünk adni. Megszakad a szíved? Nem baj, ez nem rólad szól. Ez nem a befogadóról szól. Csak a kutyáról. És ez az, amit minden embernek házi feladatnak adnék, legalább egyszer az életében.

 Vanda
Vanda

Én nem vagyok egy fekete-öves ideiglenes, de ismerek olyat, akinél a saját kutyái mellett mindig van egy „utcagyerek”. Náluk így teljes az élet.

Az első ideiglenesem Vanda volt, a pár hónapos drótosmix kiscsaj, akit még simogatni sem mertem, mert tudtam, hogy azonnal beleszeretek. Akkor először és utoljára láttam és hallottam kutyát nyitott szájjal hosszú másodperceken keresztül „kiabálni” :D visított, mint egy kismalac, amikor Harold, a vizslám rámordult. Kb. 1 kg volt a súlya, de ilyen eszközökkel (meglepő visítás) simán elintézte a felnőtt kutyákat.

 Misi
Misi

Aztán jött egy óriásbébi, akinek még neve sem volt.… Misi lett. Két napot volt nálunk, a maga kis bölcs fejével, a kölyökhöz képest elképesztő nyugalmával, olyan volt, mint egy zen mester. A legnagyobbak közül. Megkönnyeztem.

De a legjobban Sookiet sirattam meg, akit egy számára teljesen idegen ember bevitt az idegen menhelyre, onnan egy újabb idegen elvitte az állatkórházba, ahol idegen orvosok elaltatták és megműtötték (ivartalanították). Majd félkómásan, fájdalomcsillapítókkal tele, tölcsérrel a fején egy újabb idegen (én) várta a kórházban, hogy hazavigye.

 Sookie
Sookie

És tudjátok mit csinált? Rám nézett a búra alól, az összes erejét összeszedve megcsóválta a farkát és beletette elgyötört kis fejét a kezembe…

Borkáról inkább nem is írok. Csak egy kép, elmond mindent. Őt majdnem bebuktam (szleng: amikor megtartod az ideiglenes kutyádat = bebukod)

Szuper gazdájuk lett, mindenkinek.

Az elcsépelt csepegős kutyás idézetek nem tudják azt szavakba önteni, amikor egy meggyötört kutya minden szenvedésen túl beleteszi a fejét a kezedbe. Bízik benned, bár nem tudja ki vagy és mit akarsz.

 Borka
Borka

Szeret, pedig sosem látott azelőtt. Egy ideiglenes befogadó pedig megélheti azt a csodálatos dolgot, hogy új családhoz segít egy kutyát. Ne féljetek ideiglenes befogadók lenni, minden alkalommal elveszítetek egy darabot a szívetekből, de megéri.

Szerintem, ha minden embernek lenne egy kutyája, sokkal jobb világban élnénk. Ha minden gyermeket megtanítanánk az állatok szeretetére és a róluk való gondoskodásra, jobb világban élnénk. Ha több embernek lenne bátorsága gondoskodni egy kutyáról és nem attól félne, hogy „jaj mi lesz velem ha majd el kell engednem”, akkor kevesebb kutya lenne a menhelyeken és több ember tanulna önzetlenül szeretni.

Legyetek bátrak, legyetek jók, legyetek ideiglenesek, aztán sírhattok is a végén… De ez nem rólatok szól, tudjátok, csak a kutyáról.

Bővebb info itt: Futrinka Egyesület

Bebizonyítjuk, hogy a műszőrme elengedhetetlen a téli gardróbodból!

Január havát taposva még bőven aktuális lehet a műszőrme téma!

Egy vadiúj Jóbarátok-filmelőzetes kering a neten, és ettől te is libabőrös leszel!

Mindenki kíváncsi volt arra, mi történt a karakterekkel 14 évvel az utolsó rész után.

Brooklyn Beckham barátnője egy az egyben utánozta Victoria stílusát

Lehet, hogy hamarosan ő is stílusikonná növi ki magát?

Most valóban betekinthetsz a mentőkutyák életébe

Tavaly sikerült találkoznom a világ 5 legjobb mentőkutyája közül az egyikkel. Symba és gazdája akkor éppen a világbajnokságra készültek és már akkor lenyűgözött az az elhivatottság és kitartás, amivel mindezt tették.

Hivatalos: válik a feleségétől az Agymenők színésze

Már jó ideje nem működött a házasságuk, és most már biztos, hogy nincs visszaút.

6 étel, amit TILOS a fagyasztóba tenni – és 6, amiről nem tudtad, hogy lehet

Vajon a sajt melyik kategóriába tartozik? És az avokádó? Most megtudod!

Lili és Zsófi közös címlapsztorija

Újonc modelljeink dupla sikere Liziczai Réka fotóival.

Nem kérdés, hogy ezekért is imádjuk: 5 szituáció, amikor Jennifer Lawrence épp úgy reagált, mint egy földi halandó

Allűrök, mániák, fura kívánságok és pókerarc: a legtöbb színésznő ezekkel biztosan megtanult már élni. De Jennifer Lawrence más tészta: rajta azt érezzük, hogy a legtöbb helyzetben még mindig éppen olyan, mint egy hétköznapi csajszi. Most itt van pár újabb bizonyíték arra, hogy ő az egyik legjobb fej színésznő Hollywoodban!

Se diéta, se edzőterem: így fogyott le 4 ruhaméretet egy év alatt a fiatal lány

Elárulta, mit tett azért, hogy megtörténjen ez a látványos átalakulás.

A csillagjegyed szerint ezzé fogsz reinkarnálódni a következő életedben

Szoktál azon gondolkodni, vajon mi leszel következő életedben?

Miért készíts saját általános tisztítószert?

Rövid a válasz: szó szerint 30 másodpercet vesz igénybe, pénzt takarítasz meg – és jobban működik!

Vége! Szakított Cserpes Laura és Gyurta Dani

Amikor összejöttek, úgy tűnt, nem egy röpke kapcsolat lesz, hanem valami sokkal több...

21 kreatív dolog, ha instant feltöltődésre van szükséged

Töltődj fel bármikor egy ilyen kreatív elfoglaltsággal!

A kereséshez kezdj el gépelni!