Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Anita Sütött #6 - Csokoládékrémes kosárkák

Anita Sütött #6 - Csokoládékrémes kosárkák
A nap cikke

A rák 8 korai jele, amit sokan nem ismernek: a köhögés és az állandó fáradtság is figyelmeztető tünet

Sok esetben a ráknak nagyon szokatlan, meglepő jelei vannak, amelyeket sokan nem ismernek, pedig fontos, hogy időben felismerje mindenki!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 5.: a Vízöntők kellemes meglepetésre számíthatnak, a Halak új kihíváson gondolkodnak

A csillagok a hét utolsó napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.

Olvasd el!

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Olvasd el!

Heti horoszkóp május 6-12.: a Bikáknak érdemes óvatosabban kockázatokat vállalniuk, az Oroszlánoknak komoly feladatot kell teljesíteniük

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Facebook
Twitter
Pinterest
A franciáknál Tarte au Chocolat – elég sikkes. Az amerikaiaknál Chocolate Tartlets – elég látványos. És tényleg, amit mi szimplán csokikrémes kosárkának hívunk, az sikkes és látványos is, ráadásul elkészíteni is nagyjából egyszerű.

Hozzávalók:
A kosárkákhoz (kb. 35 db):
320 g liszt
50 g cukor
1 tk. reszelt narancs- vagy citromhéj
1 csipet só
1 ek. vaníliaaroma
60 g margarin (jéghideg, kockákra vágva)
170 g vaj (jéghideg, kockákra vágva)
3 tojás sárgája
(4-5 ek. hideg víz)

A krémhez
200 ml habtejszín
200 g étcsokoládé
50 g vaj

55675.w.jpg

Elkészítés:
1. A lisztet, a narancs- vagy citromhéjat, a sót és a cukrot összekeverem egy tálban.

2. Hozzáadom a hideg vajat és margarint, és kézi mixerrel addig dolgozom vele, míg morzsás keveréket nem kapok.

3. Hozzáadom a tojások sárgáját és a vaníliát, és addig keverem, míg össze nem áll a tészta. Szükség esetén adok hozzá néhány evőkanál hideg vizet.

4. Lisztezett munkalapra borítom a tésztát, átgyúrom egy kicsit, majd fóliába csomagolva beteszem egy órára a mélyhűtőbe.

5. Míg a tészta pihen, elkészítem a csokoládé ganache-t (ejtsd: gánás), ami a tejszín és a csoki 1:1 arányú keveréke. A csokit egy tálba tördelem. A tejszínt lassú tűzön felmelegítem, majd a csokoládéra öntöm. Hagyom egy percig, hogy a csoki elkezdjen felolvadni, majd addig keverem, míg egynemű masszát nem kapok. Ha kész, félreteszem hűlni.

6. A sütőt előmelegítem 190 fokra, a kosárka formákat pedig kivajazom.

7. A tésztával gyorsan kell dolgozni, nehogy a vaj elkezdjen megolvadni! Lisztezett munkalapon 0,5 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát, és a kosárkáknál valamivel nagyobb körlapokat szaggatok belőle.

8. A körlapokat belesimítom a kosárkákba, a felesleget pedig eltávolítom róluk.

9. Hogy a tészta ne púposodjon fel, vakon kell sütni. Ez annyit tesz, hogy a tésztakosarakra kis darab sütőpapírt teszek, azokra pedig nehezék gyanánt néhány szem száraz babot vagy borsót.

10. A kosárkákat 190 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kész vannak, megvárom, hogy teljesen kihűljenek, eltávolítom a nehezéket és a sütőpapírt róluk, majd kiveszem őket a formából.

11. A csokikrémet habzsákba teszem, és a kosárkákba adagolom, végül pedig dekorcukorral díszítem.

55673.w.jpg

JOY-tipp: Ha nincs kedved az apró kosárkákkal, más néven tortácskákkal bíbelődni, készíts egy hagyományos méretű tortát. Ebben az esetben ne várd meg, hogy a ganache teljesen kihűljön, különben nem tudod olyan szépen eloszlatni a piteformában sült tésztán.

Anita további receptjeiért kattints IDE!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

4 csillagjegy, akinek sok idő után megoldódnak a pénzügyi gondjai: igazi gazdagság vár rájuk!

Néhány csillagjegy egy nagyon nehéz időszakot fog hamarosan lezárni, aminek következtében végre megoldódnak a pénzügyi gondok is!

Kép

Ő Drew Barrymore magyar édesanyja, Ildikó: a színésznő sokat szenvedett miatta gyerekkorában

A Golden Globe-díjas színésznő mára megbocsájtott szülőjének, de semmiképpen sem szeretne olyanná válni mint ő.

Kép

Így segít az őrangyalod abban, hogy meggazdagodj 2024-ben a csillagjegyed alapján

Minden csillagjegyhez tartozik egy őrangyal, és most azt is eláruljuk, hogy a saját őrangyalod hogyan fog segíteni meggazdagodni ebben az évben.

Kép

Heti horoszkóp május 6-12.: a Bikáknak érdemes óvatosabban kockázatokat vállalniuk, az Oroszlánoknak komoly feladatot kell teljesíteniük

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Napi horoszkóp május 5.: a Vízöntők kellemes meglepetésre számíthatnak, a Halak új kihíváson gondolkodnak

A csillagok a hét utolsó napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!