Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A francia nők stílusát már kívülről fújjuk: most ismerkedj meg az olasz verzióval!

A francia nők stílusát már kívülről fújjuk: most ismerkedj meg az olasz verzióval!
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.

Facebook
Twitter
Pinterest
Mindig is irigyelted a milánói nők tökéletes stílusát? Most egyszerűen elsajátíthatod a legütősebb divattitkaikat!

Nemrég lezajlott a milánói divathét, ahol többek között olyan márkák mutatták be a 2024-es tavaszi kollekciójukat, mint a Prada, a Gucci vagy a Ferragamo. Az ilyen nagyszabású divatesemények alkalmával pedig az ember óhatatlanul is, de megfigyeli az adott várost, pontosabban a város lakóinak öltözködését (én nemrég voltam Milánóban, és legalább 20 velem szembe jövő nő szettjét elloptam volna).

A francia lányok stílusát már persze mind jól ismerjük, de valamiért nem beszélünk eleget az olasz csajok elképesztő ízléséről, pedig hahó, Milánó a divat fővárosa!

De pontosan milyen az olasz lányok stílusa? Míg a francia megfelelőjéről azonnal a klasszikus farmerek és a könnyed ingek jutnak eszünkbe, addig az olasz változathoz rengeteg nagyszerű kabát, elegáns papucs és egy jó kasmírpulóver tartozik.

Úgy döntöttünk tehát, hogy a témáról megkérdezünk néhány kifogástalanul öltöző helyit, hogy elmondják, szerintük mi is határozza meg igazán az ország sajátos esztétikáját.

„Minimalista, egy csipetnyi érzékiséggel megfűszerezve" – foglalja össze egyszerűen Sofia Carlotta Vigano, a Vogue Italia vezető szépségszerkesztője és digitális igazgatója.

Kép
forrás: Getty Images

Na de kezdjük is el a jelenlegi olasz stílus elemzését, hogy te is egy hihetetlenül vagány milánói nővé válhass idén ősszel.

Ada Kokosar, kreatív igazgató és stylist

Ada Kokosar
forrás: Getty Images
Ada Kokosar

„Az olaszos vonás számomra sok dolog keveréke: a szépségérzet, a kézművesség, az elegancia, a természetes stílus, a formák, színek és arányok harmóniája, a szokatlan és könnyed vonzerő, a magabiztosság és a vadság.

Azt hiszem, a fő hajtóerő számunkra, olaszok számára egyértelműen az önkifejezés. Ez sokféleképpen történhet, a vibráló színektől kezdve a részletekre való különös odafigyelésig. A kiegészítők is szerepet játszanak a személyesebb megjelenés megteremtésében, a kényelemérzet pedig inkább másodlagos. Például a sportos-elegáns öltözködés nem olyan sikeres Olaszországban, mint az Egyesült Államokban. Ha lazán öltözködünk, az mindig szándékosan történik. Általában viszont jól szabott blézert, puha selyem fehér inget, vászonból készült palazzónadrágot, vibráló kasmírpulóvert viselünk, és hogyan is felejthetnénk el az ikonikus pasminát (gyapjú selyemsál). Végül, de nem utolsósorban, ha igazán milánói akarsz lenni, a Friulana papucs minden ruhatárban kötelező darab!”

Eleonora Carisi, kreatív igazgató és producer

Eleonora Carisi
forrás: Getty Images
Eleonora Carisi

„Az olasz stílus világszerte elismert, mert elegáns és kifinomult. A mai esztétika az 1950-es évek olasz filmművészetének maradványait hordozza, amikor férfiak és nők olyan karaktereket alakítottak, amelyek az őket bálványokká változtató ruhadaraboknak köszönhetően maradtak meg az emlékezetünkben.

A mai olasz Z-generációs fiatalok szeretik a 2000-es éveket idéző vintage ruhadarabokat, például a crop topokat, a szemüvegeket, a sok szempillaspirált és az alacsony derekú nadrágokat. Ha a felnőtt generációról beszélünk, amely inkább a munka iránt elkötelezett, akkor a szekrényeinkben kultikus darabokat találunk olyan alapdarabokkal vegyesen, amelyek Olaszországból érkeztek, köszönhetően az olyan láncoknak, mint a COS, a Mango és a Zara: egy szép nadrág, egy fehér ing, egy tökéletes kabát és néhány kasmír kiegészítő minden olasz nő gardróbjában megtalálható!

A stílusomra ma már egyértelműen hatással van az, amit a nagymamám és az édesanyám viselt. Anyukámnak és nagymamámnak 60 éven át volt egy történelmi boltja, a La Robe, ahol pulóvereket, fehér ingeket, öltönyöket, hajtókás nadrágokat és a jól megtervezett összkép szeretetét lehetett megtalálni. Három zakó, három nadrág, két ing és egy kabát, csupán ennyire van szükséged, és máris megvan mindened, ami a szezonhoz szükséges! Én személy szerint szeretem használni és újrahasznosítani azokat a ruhadarabokat, amelyekben jól érzem magam.”

Tamu Mcpherson, az All the Pretty Birds alapítója

Tamu Mcpherson
Tamu Mcpherson

„Az olasz stílus számomra arról szól, hogy minden alkalomra megvan a megfelelő darab. Amikor 2005-ben Milánóba költöztem, azt vettem észre, hogy mindenkinek minden helyszínre tökéletes ruhatára van, legyen az hegyvidék, város vagy tengerpart. Minden demográfiai csoportban imádnak a nők és a férfiak játszani a stílusukkal, és a hihetetlenül elegáns alapdarabokra építenek, amelyeket mindig is viseltek. Imádom látni, ahogy a tinédzserektől az idősebb nőkig mindenki a helyi olasz tervezők és a külföldi tervezők ruháit keveri és kombinálja. Mindezt úgy teszik, hogy az összeszedettnek tűnik. Az olaszok odáig vannak a nagyszerű kabátokért, ezen kívül imádják a velencei papucsot, és az ékszerekkel is nagyszerűen bánnak. Az ékszereik egyébként általában merészek és kalandvágyóak, és jól keverik a családi ereklyéket a modernebb darabokkal.

A milánói stílus nagyon befolyásolta a sajátomat, amikor ideköltöztem, mert én is át akartam venni azt a gyakorlatot, hogy minden úti célnak megfelelő ruhatárral rendelkezzek. Így szépen lassan megtanultam, hogy az alapdarabokat új és távoli helyekről származó márkákkal vegyítsem és kombináljam.”

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy a magyar tervezők új generációja közül kik voltak azok, akik ott lehettek a milánói divathéten, akkor azonnal katt a galériára!

Galéria / 18 kép

Hazai tervezők új generációja a milánói divathéten

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!

Kép

5 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Bridgerton új évadáról

Ideje pezsgőt bontani, hiszen május 16-tól végre streamelhető A Bridgerton család harmadik évadjának első négy része a Netflixen, amiben Colin és Penelope szerelméé a főszerep!

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!

Kép

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!