Egyél sok fügét, mert csodafinom és rengeteg jótékony hatása van!
Runner's World írása: A füge a nyár második felének egyik legfantasztikusabb gyümölcse, ám itthon lehetne még sokkal népszerűbb is. A következők miatt kellene gyakran enned!
A füge egzotikus gyümölcsként él a képzeletünkben, ám amikor szóba kerül, a legtöbben a nagyon édes, "ki tudja honnan érkezett" aszalt fügére gondolnak. Pedig a friss füge ízeivel kevés gyümölcs veheti fel a versenyt, ráadásul itthon is egyre többen választanak ilyet a kertjükbe.
Mi is így tettünk pár éve, azóta pedig több tíz kiló fügét fogyasztunk el évente, télen-nyáron. Július-augusztusban nyersen, sütve, az év többi hónapjára pedig készítünk csatnikat, amik extrafinomak.
De térjünk vissza magára a gyümölcsre - azon túl, hogy isteni finom, a következők miatt kellene enned:
Szuper kalciumforrás
Csupán két közepes méretű füge 35 mg kalciumot tartalmaz, ezen felül káliumban és magnéziumban is nagyon gazdag!
Remek rostforrás
Rostban is gazdag ez a gyümölcs, így ha rendszeresen fogyasztod, az különösen jótékonyan hat az emésztésre, a bélműködésre is!
Futás előtt és után is tökéletes
Bár nem említik a klasszikus futókaják között, a füge is jó választás edzés előtti vagy utáni snack gyanánt. Tartalmaz cukrot, energiát ad, és nagyon egészséges: egy kisebb fügének 8 gramm a szénhidráttartalma.
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
Zöldségek és gyümölcsök, amik magas vitamintartalommal rendelkeznek