Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

2023 legnagyobb kisállat trendjét a világjárványnak köszönhetjük

2023 legnagyobb kisállat trendjét a világjárványnak köszönhetjük

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Hála a koronavírusnak, a kutyák most nagyon örülhetnek világszerte.

Biztosan te is észrevetted, hogy az elmúlt pár évben még több lett a kutya a környezetünkben. Mindegy, hogy vidéken laksz vagy a fővárosban, egyszerűen megnövekedett a négylábúak száma. Ráadásul nem csak képzelődsz, ez tényleg így van, a jelenségnek pedig a koronavírus az oka.

Az Egyesült Államokban kutatást is végeztek ezzel kapcsolatban, az eredmény pedig nagyon érdekes lett. Kiderült, hogy a karantén miatt sok egyedül élő fiatal, Y és Z generációs döntött úgy, hogy hazaköltözik a szüleihez, így pénzt spórolva, illetve társaságot keresve. Ezek a fiatalok ráadásul többnyire nem egyedül érkeztek, sokan közülük ebben az időszakban fogadtak örökbe egy kutyát. Egyes felmérések szerint az USÁ-ban közel 23 millió háztartás vett magához akkor kiskutyát.

A kutyaóvoda 2023 legnagyobb kisállatos trendje

Mostanra a világ nagyjából visszarendeződött a járvány előtti kerékvágásba, ami egyben azt is jelenti, hogy időnként bizony nagyon nehéz megoldani, ki vigyázzon ezekre a kutyákra. Bár sok helyen a mai napig sem követeli meg a munkáltató a mindennapos bejárást, azért az az alap, hogy heti pár napot együtt töltenek a kollégák. Ezek kutyák azonban teljesen hozzászoktak ahhoz, hogy gazdájuk mindig elérhető, így extrém nehezen élik meg ezeket a napokat.

A fiatal, többnyire Y-generációs gazdák ezért általában a barátaikra vagy idősödő szüleikre hagyják őket, ám ez sokszor túl nagy teher, ezért valami mást kell kitalálni.

Persze nem kellett sokáig várni arra, hogy megérkezzen a megoldás és ezzel kialakuljon egy új trend, ami 2023-ban várhatóan az egész világot meghódítja: a kutya napközik!

Az USÁ-ban lassan már minden sarkon nyílik egy ilyen, de még ennek ellenére sem mindig tudnak elegendő férőhelyet biztosítani, pedig igény lenne rá. Magyarországon is egyre népszerűbb ez a szolgáltatás, hiszen így a kutya napközben nem marad egyedül a lakásban, hanem más ebekkel együtt, gondos felügyelet mellett töltheti a napját.

Az tuti, hogy nem csak a kutyának jó ez a megoldás, hanem a gazdának is, hiszen azt már számos kutatás bizonyította korábban, hogy aki négylábúakkal osztja meg az életét, az kevésbé szorong, jobban alszik és lassabban öregszik. Kell ennél több?

Ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

6 kutyafajta, amit az állatorvosok nem tartanának

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak jobb nő lett - forró fotók

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép

A legijesztőbb dolog, amit a születésed ideje elárul rólad

Mindannyiunknak vannak furcsaságai... és soha nem állítanánk, hogy minden furcsaságért a szüleink a felelősek, de abban viszont valószínűleg mind egyetértünk, hogy a neveltetésünk befolyásolja azt, kivé válunk - beleértve a furcsa tulajdonságainkat is.

Kép

A net segítségével próbálják leleplezni Leonardo DiCaprio új barátnőjét

A Titanic és A Wall Street farkasa filmek sztárját egy rejtélyes nő társaságában szúrták ki a lesifotósok február elején, a média pedig arra biztat mindenkit, ha tudják ki ő, jelentkezzenek!