Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A kolibulinál jobb nincs – és még 4 ok, amiért szuper kollégiumban lakni

A kolibulinál jobb nincs – és még 4 ok, amiért szuper kollégiumban lakni
A nap cikke

Hogyan viselkednek a pszichopata nők? 6 jel, ami alapján könnyen felismerheted

A pszichopata nők sok mindenben másképp viselkednek, mint a pszichopata férfiak.

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 8.: az Ikreknek hirtelen kell cselekedniük egy bizonyos helyzetben, a Vízöntők számára nagy kihívás adódik

A hét közepe is számos izgalmat ígér, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek május 8-án véget ér egy ősi átok: egy csodákban gazdag új élet vár rájuk!

Néhány csillagjegynek véget fog érni egy hosszú ideje tartó ősi átok, ami pedig ezután jön, az több, mint csodálatos lesz számukra!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akit újholdkor egy óriási örömhír ér: meglepetések és ajándékok várnak rájuk!

Nagyon jó energiákat hoz az újhold ezeknek a csillagjegyeknek az életébe.

Olvasd el!

Teszt: Válaszolj 6 üzenetre, és eláruljuk, lélekben hány éves vagy!

Mindig is tudni akartad, hogy lélekben hány éves vagy? Most a válaszaidból pillanatok alatt kiderülhet az igazság!

Olvasd el!

A pasid csillagjegye rejtett dolgot árul el a személyiségedről és a kapcsolatotok jövőjéről

Megismerkedtél valakivel, és bár nem tudod megmagyarázni miért, de már az első pillanattól fogva elképesztően vonzódsz hozzá? A titok a pasik csillagjegyében rejlik!

Facebook
Twitter
Pinterest
De jó is volt, ugye?

Amikor egy másik városba mész továbbtanulni, mindig felmerül a lakhatás kérdése. Vajon hol kéne eltöltened az elkövetkező néhány évet? Költözz kollégiumba vagy inkább albérletbe? Noha mindannyian szeretjük, ha van egy saját kis zugunk, ahová elvonulhatunk egyedül, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy külön szobát béreljenek valahol; így kizárásos alapon marad a kollégium.

Ugyanebben a cipőben jártam én is, amikor évekkel ezelőtt másik városba kerültem a továbbtanulás miatt, és bár akkoriban még nagyon örültem volna egy albérletnek, mindössze néhány hét alatt hatalmasat változott a véleményem. Hiába tartottam az ismeretlen szobatársaktól és attól, hogy egyszerre négyen osztozunk majd egy kis szobán, mai napig úgy gondolom, hogy életem egyik legjobb döntése volt kollégiumban lakni.

Most elárulom, miért érdemes mindenkinek kipróbálnia – legalább egy ideig – a kolis életet.

Rengeteg embert ismersz meg, és sok életre szóló barátod lesz

Az első és egyben legnagyobb előnye a kollégiumnak, hogy rengeteg emberrel találkozol! Ez különösen hasznos az elsősöknek, hiszen tapasztalatból mondom, hogy a felsőbb évesek rengeteg szuper tippet tudnak adni akár egy-egy tanár órájával vagy akár csak a tárgyak felvételével kapcsolatban. A szobatársaid lesznek a legjobb barátaid, rengeteg közös programot fogtok szervezni, és mindössze néhány hét alatt már az egész szintet ismerni fogod. Még ha egyedül is érezted magad a költözés után a sok ismeretlen között, ez nagyon gyorsan megváltozik. Én is ilyen gondolatokkal pakoltam ki a bőröndömből a koliszobában, majd az első öt percben megismertem azt a szobatársamat, aki mai napig az egyik legjobb barátnőm maradt.

gif

Tovább aludhatsz, mint azok, akik messziről utaznak be

A kollégium egyik legnagyobb előnye, hogy (az esetek többségében) nagyon közel van a sulihoz. El sem tudom mondani, hányszor adtam hálát azért, hogy egy hosszúra nyúlt este után nem kellett reggel 6-kor felkelnem, majd háromnegyed órát utaznom az egyetemre – ahogyan azt az albérletbe költözésem után tettem. Elég volt mindössze negyed óra, majd pár perccel később már ott is voltam az iskola előtt. Érdemes kiélvezni ezt az időszakot, mert a munkahelyednél már nem mindig adatik meg az a lehetőség, hogy a szomszédban lakj.

gif

Nagyon sok aktív programot szerveznek

A legtöbb kollégiumban szerveznek különféle klubokat és eseményeket, amiket kifejezetten az ott lakók találnak ki és irányítanak. Noha ez nagy kihívás tud lenni, mégis legalább ekkora örömöt okoz, ha egy bulit vagy rendezvényt sikerül olyan szuperül megszervezned, hogy még hetekkel később is mindenki erről beszél. Vannak könyvklubok, filmklubok, vitaklubok: a lehetőség tényleg szinte határtalan, és mindenki találhat magának kedvenc elfoglaltságot. Imádtam, hogy sosem unatkoztam a kolis éveim alatt!

gif

Sokkal kevesebb okod lesz aggódni

Miután albérletbe költöztem, hamar megismerkedtem azzal, mit jelent aggódni a lakásfenntartás miatt. Már megint kiégett egy villanykörte, és még életemben nem cseréltem egyet se. Furcsa hangot adott ki a mosógép, és most beszorult az ajtaja. Bedugult a kád lefolyója, és tényleg semmi sem segít rajta. Ezt mind átéltem röpke néhány hónap alatt, ami ráébresztett, hogy mennyivel egyszerűbb volt az élet a koliban. Ha valami tönkrement, szóltunk a portán, és rövidesen megoldották helyettünk a problémát.

gif

Buli, buli és buli!

A kollégiumi élet egyik legnagyobb előnyét a végére tartogattam. Készülj fel, mert itt minden hétvégén (sőt, valljuk be, sokszor még hétköznap is) lehetőséged lesz hatalmasat bulizni; és miután vége a partinak, nem kell az éjszakai busszal utaznod, mert csak néhány emelet választ el a szobádtól. Nagyon sok koliban van olyan terem, ahol kimondottan diszkós bulikat szerveznek, sőt, sokszor még DJ-t vagy fellépőt is hívnak vendégül. De a spontán szobabulik is gyakoriak, sokszor pedig még jobbak is, mint a megszervezett partik. Én rengeteg emlékkel gazdagodtam ezeken az estéken, és cseppet sem bánom, hogy néha a reggeli óráimon majd' leragadtak a szemeim. Néhány évvel később az átbulizott esték száma csökken, és így különösen jó érzés visszaemlékezni erre az időszakra.

gif

Hát még az milyen menő lenne, ha ilyen koliszobákban lakhatnál, igaz?

Galéria / 5 kép

Ezek az egyetemisták igazi luxuslakosztályt csináltak a kollégiumi szobájukból

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Továbbra is Magyarország vezető márkái között a SPAR

Kép

Bőrpanaszok és szívproblémák enyhítése? Ez csak kettő a lenmag 13 áldásos hatása közül!

Hallottál már napjaink egyik nagyon áldásos magjáról, a sokak által superfoodként emlegetett lenmagról? A világ egyik legősibb magjaként számon tartott növény felhasználása igen sokrétű, hiszen számos egészségügyi problémára kiválóan alkalmazható, tele van vitaminnal és rosttal, és a gasztronómiában és a ruhaiparban is előszeretettel alkalmazzák.

Kép

10 sokkoló fotó a 10 évvel ezelőtti MET-gáláról

A 2014-es MET-gála fotói garantáltan visszarepítenek majd a múltba!

Kép

Ezért a szandálért őrül meg most a TikTok: másold le a stílust!

Mindig van valami, amit felkapnak a netezők, most épp egy szandál került sorra.

Kép

10 női sztár őszintén beszélt arról, milyen hatalmas mellekkel az élet: nem a plasztikának köszönhetik!

Kislányként a legtöbben csodás, kerek, nagyobb méretű cicikre vágyunk, hiszen a filmekből, a férfiak reakcióiból arra következtetünk, hogy nemcsak szép, de valahol elvárás is egy nő külsejét illetően, hogy nagy mellei legyenek.

Kép

6 meghökkentő kapcsolat a királyi család és Magyarország között

Sok-sok szállal kapcsolódik Magyarország a brit királyi családhoz, mi pedig mindről lerántottuk a leplet!

Kép

Ezek voltak a Jóbarátok legjobb és legrosszabb részei

A JOY Ventilátor podcast legújabb adásában kiveséztük a Jóbarátokat, és megvitattuk, hogy mi volt jó és rossz a sorozatban.