Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Az 5 legjobb kutyás regény, amit nem szabad kihagyni

Az 5 legjobb kutyás regény, amit nem szabad kihagyni
Facebook
Twitter
Pinterest
Már csak pár nap, és a nagy év végi rohanás után végre megpihenhetünk egy kicsit. Elcsendesednek az utcák, bezárnak a boltok és remélhetőleg mindenkit foglyul ejt majd a kanapé egy kis délutáni sziesztára. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint egy remek könyvet olvasni. Vagyis egy jobb dolog van ennél: egy remek kutyás könyvet olvasni.

Íme az 5 régi és új regény, amit (szerintem) minden kutyásnak olvasnia kell(ene). A sorrend véletlen:) Egyformán nagyszerű művek. A válogatás pedig teljesen szubjektív :)

1. Sheila Hocken: Emma meg én - A labrador aki megmentette az életem

Sheila Hocken szép, okos, fiatal angol lány, aki tizenéves korára, fokozatos látásromlás után teljesen megvakul. Ez a tragédia azonban nem teszi rokkanttá, ellenkezőleg, önérzete, bátorsága arra készteti, hogy a legnagyobb nehézségeket is leküzdve úgy dolgozzon, mozogjon, szórakozzon, mint a látók. Nem csupán véletlen tehát, hanem tudatos, akaraterős viselkedésének jutalma is, hogy csodálatos támaszra talál egy vakvezető kutyában, a legtöbb embernél megbízhatóbb, egyúttal játékos, furfangos Emmában. Igaz történet egy fiatal lány és egy fekete labrador barátságáról.

Kép

2. Paul Auster: Timbuktu

A novella főhöse Csonti úr, akinek gazdája halála utáni bolyongását követhetjük nyomon. "Csonti úr egyedül kóborol a nagyvilágban, gyerekek szeretik és felnőttek üldözik vagy megfordítva, és közben egyre közelebb kerül Timbuktuhoz, ahogyan a gazdája a nirvánát szokta volt emlegetni. Csakhogy kutya nem dobja el magától az életet, Csonti úr ezért inkább még egyszer – utoljára – próbára teszi magát, nekivág, hogy átkeljen egy forgalmas autópályán. Valahol a közepén tart, amikor búcsút veszünk tőle. Szomorú, elbűvölő és rabul ejtő történet, olyan, amilyet csak Paul Auster tud írni." (moly.hu)

Kép

3. Fekete István: Bogáncs

Itt az idő, hogy leporold ezt az örök klasszikust. Ahogy Fekete István mesél, nem mesél úgy senki más. A hányatott sorsú juhászkutya kalandos élete, szomorú és vicces jelenetei, majd hazatalálása, kicsiknek és nagyoknak is örök olvasmány marad, amit bizony nekünk kell megőriznünk az kutyás utókor számára.

Kép

4. Steven Rowley: Lily és a polip

A regény főhőse Ted Flask, akinek Lily, öregedő tacskója az igazi barátja, akiben feltétel nélkül bízik, a társa, aki nélkül nincs értelme az életnek.

"A Lily és a polip felidézi az olvasóban, hogy milyen érzés viharosan szeretni valakit, majd ezek után milyen nehéz elengedni őt, és hogy a szeretteinkért vívott harcok a legnagyobbak az életünkben." moly.hu

Elragadó és kihagyhatatlan könyv, muszáj elolvasnod.

Kép

5. John Grogan: Marley meg én

...igen, igen, a legtöbben ezen a könyvön már át is görgetnek, hiszen ki ne ismerné Marley-t? Rongyosra játszották a tévécsatornák, nagy eséllyel a karácsonyi szünetben is találkozol majd vele. Ne felejtsük el azonban, hogy a Marley meg én elsősorban (számomra legalábbis) egy fantasztikusan megírt regény, amit akkor is érdemes elolvasni, ha már legalább tízszer láttad a filmet. Zsepi a könyv mellé is kelleni fog.

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Kávé helyett: ez a 9 étel igazi energialöketet ad

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.

Kép

Ez a Taylor Swift dal szól rólad a csillagjegyed alapján

Swiftie-k figyelem! Most megtudhatjátok, melyik az a szám, amit mintha rólatok írt volna az énekesnő!

Kép

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.