Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Holtbiztos, hogy eddig rosszul pucoltad ki a kávéfőzőt

Unsplash/Karl Fredrickson
Mojzes Nóra

A konyha tele van baktériumokkal, amelyek a nedves környezetben hajlamosak még inkább elszaporodni, mégsem fordítunk elég figyelmet a kisebb háztartási gépek tisztítására.

Ha a kávéfőzőt nem takarítod elég gyakran, a lefőzött kávé íze megváltozhat, ráadásul kedvenc italod még egészségtelen is lehet a baktériumoknak és penészgombáknak köszönhetően. Tudtad, hogy a kávéfőző zacctartálya az egyik legkoszosabb pontja az otthonodnak? Akár tartályos a kávéfőződ, akár nem, jó, ha tudod, hogy érdemes minden használat után mosogatószeres vízzel elmosnod. Ez pedig minden eltávolítható alkatrészére igaz!

Abban az esetben, ha sem energiád, sem pedig kedved nincs naponta többször is ezzel a feladattal foglalkozni, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy miután lefőtt a kávé, kinyitod a zacctartályt. Így lesz ideje kiszáradni benne a zaccnak és a bacik nem szaporodnak tovább a nedves közegben. Ezen kívül az is nagyon fontos, hogy időközönként távolítsd el a vízkövet a masina belsejéből, hiszen ezek a lerakódások hosszú távon meghibásodást okozhatnak benne.

forrás: Unsplash/Mike Marquez
Holtbiztos, hogy eddig rosszul pucoltad ki a kávéfőzőt
Olvasd el ezt is!
Így készíts otthon tökéletes kávét a barista szerint
Tovább olvasok

gearpatrol.com

A kereséshez kezdj el gépelni!